Здружението „Борка" одбележува 10 годишен јубилеј

Здружението “БОРКА – за секој нов ден”, оваа година одбележува 10 годишен јубилеј од постоењето на националната кампања за рак на дојка НАПРЕД РОЗОВО.

По тој повод е изработено видео, како и банери за поставување на веб порталите, со цел да ја подигнеме свесноста за ракот на дојка, да им помогнеме на граѓаните и нивните фамилии кои се борат со оваа болест, но и да укажеме на институциите дека оваа борба е наша заедничка и дека треба заеднички да правиме промени за подобри услови за лекување на заболените од рак, достапност до нови терапии и достоинствен живот на сите кои се борат со оваа тешка болест.

Централниот настан ќе се случи во недела на 7 октомври во Градскиот парк во Скопје кај Школка, со почеток во 11 часот.

Заедно да го направиме овој настан најмасовен и да ја мобилизираме целата македонска јавност со цел да спасиме повеќе животи, затоа што секој заслужува шанса да се бори!

Информацијата значи помош. А ракот не е само проблем на индивидуата, туку на целото општество. Ракот не бира политичка партија, вера, пол, возраст…

Сите очи вперени во неа: 47-годишната „Росалинда“ мами воздишки, во зелена креација!

Талија Соди мами воздишки каде и да се појави. 47-годишната мексиканска актерка, позната по улогата на „Росалинда“, изгледаше фантастично на забава по повод Греми во Беверли Хилс, Калифорнија.

На свечноста, убавата телевизиска ѕвезда носеше зелена креација со пердуви од колекција од сопствената модна линија, за која соработува со Macy’s.

 

Знаци дека си имате работа со психопат!

Според податоците кои ги даваат психолозите, од 1 до 4% од вкупното население на Земјата се психопати. Психопатските тенденции кај некоја личност можат да бидат скриени и тешко може да се открие.

Психопатијата е синдром кој е демонстриран од бездушноста кон другите луѓе, неспособноста да се сочувствува, да се почувствува искрено каење за повредување на други луѓе, лажење, егзистенција и нереални емоционални реакции.

1. Тие немаат емоции

2. Тие спијат многу малку

3. Сакаат да прават другите да се чувствуваат виновно

4. Тие се харизматични и сакаат да се центар на внимание

5. Тие се нарцисоидни

6. Тие лажат постојано

7. Тие се неодговорни

 

Легендарни грешки на реклами, ќе ве насмеат до солзи!

Покрај оние навистина добри и успешни има и такви реклами кои ќе ви го привлечат вниманието но со грешките кои ги имаат, по што и ќе ги запаметите... Во продолжение погледнете - легендарни грешки на реклами,  кои ќе ве насмеат до солзи! 

 

 

 

Најчитани

Твитови