Најчести причинители за појавата на херпес на усните и како најбрзо да го излечите!

Кои се најчестите причини за појавата на херпес на усните?

- Контакт со лице што веќе е заразено од вирусот.

- Бакнување и пиење од иста чаша со лице што има развиен херпес на устата.

- Користење ист кармин или крпа за бришење со другарка или сестра.

- Штом еднаш ви се појавил херпес, тоа значи дека ќе го носите вирусот до крајот на животот. Тој одреден период е во латентна состојба, но може да се активира во секое време.

Под какво влијание херпесот може повторно да се активира?

Стрес, преголемо изложување на силно сонце, менструален циклус, неправилна исхрана, недостиг од сон, варирање на температурата, одредена нечиста храна, големо количество алкохол и уште многу други фактори може да предизвикаат повторна појава на херпес.

Како да го третираме херпесот?

Појавата на херпес на усните е навистина непријатно бидејќи е видлив за сите. Жените особено се нервираат кога треба да се подготват за излегување, а на усните имаат голем херпес на кој не смеат да става кармин. Тогаш се јавува дополнителна нервоза која негативно се одразува на брзината на неговото повлекување.

Херпесот на усните се лекува со специјални антивирусни лекови. Во аптеките постојат повеќе видови масти, а една од нив е „херпесан". Внимавајте да ја нанесувате на усните со чисти прсти. Ако ставите мало количество, пред да земете повторно од маста, измијте ги рацете за да спречите ширење на вирусот. За да не мора да ги лекувате меурчињата, штом почувствувате печење и чешање на дел од устата со благо црвенило, веднаш ставете од маста.

Сите очи вперени во неа: 47-годишната „Росалинда“ мами воздишки, во зелена креација!

Талија Соди мами воздишки каде и да се појави. 47-годишната мексиканска актерка, позната по улогата на „Росалинда“, изгледаше фантастично на забава по повод Греми во Беверли Хилс, Калифорнија.

На свечноста, убавата телевизиска ѕвезда носеше зелена креација со пердуви од колекција од сопствената модна линија, за која соработува со Macy’s.

 

Знаци дека си имате работа со психопат!

Според податоците кои ги даваат психолозите, од 1 до 4% од вкупното население на Земјата се психопати. Психопатските тенденции кај некоја личност можат да бидат скриени и тешко може да се открие.

Психопатијата е синдром кој е демонстриран од бездушноста кон другите луѓе, неспособноста да се сочувствува, да се почувствува искрено каење за повредување на други луѓе, лажење, егзистенција и нереални емоционални реакции.

1. Тие немаат емоции

2. Тие спијат многу малку

3. Сакаат да прават другите да се чувствуваат виновно

4. Тие се харизматични и сакаат да се центар на внимание

5. Тие се нарцисоидни

6. Тие лажат постојано

7. Тие се неодговорни

 

Легендарни грешки на реклами, ќе ве насмеат до солзи!

Покрај оние навистина добри и успешни има и такви реклами кои ќе ви го привлечат вниманието но со грешките кои ги имаат, по што и ќе ги запаметите... Во продолжение погледнете - легендарни грешки на реклами,  кои ќе ве насмеат до солзи! 

 

 

 

Најчитани

Твитови