Предупредувачки знаци дека немате вистинска пријателка

Колку подолго трае едно пријателство, толку е потешко да се прекине, без оглед на предупредувачките знаци дека се работи за токсичен однос.

Но, пријателствата треба да ги мерите по квалитетот, наместо по времето колку траат.

Па, ако имате пријателка која ќе ја препознаете во барем половина од следните потточки, повеќе од очигледно е дека полека треба да го прекинувате контактот:

1. Не се радува кога ќе успеете. Но, тука е да се „насити“ кога нешто лошо ќе ви се случи.

2. Се однесува љубоморно како да ви е момче.

3. Се чувствувате исцрпено откако ќе разговарате со неа.

4. Понекогаш се чувствувате дека е подобро некои работи да ги скриете од неа.

5. Ви се јавува во било кој дел од денот и се лути ако не можете да ја ислушате до крај.

6. Ги нагласува нејзините успеси користејќи ги вашите неуспеси.

7. Ви ги копира однесувањето, фризурата, ноктите, стилот на облекување, гестовите...

8. Премногу е драматична и обожава да разговара за своите „проблеми“.

9. Се обидува постојано да е подобра од вас и од вашето пријателство постојано прави натпревар.

10. Ве користи за секакви ситници.

11. Ве критикува до крајна граница, а се оправдува дека е само искрена.

12. Очигледно е дека ви дава погрешни совети.

13. Исчезнува штом влезе во врска.

Сите очи вперени во неа: 47-годишната „Росалинда“ мами воздишки, во зелена креација!

Талија Соди мами воздишки каде и да се појави. 47-годишната мексиканска актерка, позната по улогата на „Росалинда“, изгледаше фантастично на забава по повод Греми во Беверли Хилс, Калифорнија.

На свечноста, убавата телевизиска ѕвезда носеше зелена креација со пердуви од колекција од сопствената модна линија, за која соработува со Macy’s.

 

Знаци дека си имате работа со психопат!

Според податоците кои ги даваат психолозите, од 1 до 4% од вкупното население на Земјата се психопати. Психопатските тенденции кај некоја личност можат да бидат скриени и тешко може да се открие.

Психопатијата е синдром кој е демонстриран од бездушноста кон другите луѓе, неспособноста да се сочувствува, да се почувствува искрено каење за повредување на други луѓе, лажење, егзистенција и нереални емоционални реакции.

1. Тие немаат емоции

2. Тие спијат многу малку

3. Сакаат да прават другите да се чувствуваат виновно

4. Тие се харизматични и сакаат да се центар на внимание

5. Тие се нарцисоидни

6. Тие лажат постојано

7. Тие се неодговорни

 

Легендарни грешки на реклами, ќе ве насмеат до солзи!

Покрај оние навистина добри и успешни има и такви реклами кои ќе ви го привлечат вниманието но со грешките кои ги имаат, по што и ќе ги запаметите... Во продолжение погледнете - легендарни грешки на реклами,  кои ќе ве насмеат до солзи! 

 

 

 

Најчитани

Твитови