Острошкиот манастир стана втор Ерусалим, река верници секојдневно се молат за чудо!

Според кажувањата, слепи прогледале, неподвижни прооделе, болни од најтешки болести се излекувале и неплодни добиле деца откако стапнале и се помолиле пред моштите на св. Василиј Острошки, кои не се закопани, туку се чуваат покриени во отворен ковчег.

Кој било дел од годината да отидете, без разлика дали е празник или делник, во Острошкиот манастир во Црна Гора ќе видите толпа народ, насобрани мажи, жени и деца, едни доаѓаат, а други си заминуваат. Најчесто се слушаат балканските јазици, а доаѓаат луѓе и од подалеку, па дури и од Австралија и Кина. Можат да се сретнат и муслимани, иако се работи за православен храм.

Многумина остануваат да преспијат во конаците доколку има место, но најголем е бројот на оние што ја минуваат ноќта во дворот на манастирот замотани во ќебиња под ведро небо.

Реалноста и побудата за ова преспивање на отворено во манастирскиот двор се сосема поинакви. Покриени со ќебиња кои ги дава црквата, луѓето минуваат една ноќ како да се во кожата на оние што немаат свој дом. Низ годините се пренесува верувањето дека тоа се прави за здравје.

Сите очи вперени во неа: 47-годишната „Росалинда“ мами воздишки, во зелена креација!

Талија Соди мами воздишки каде и да се појави. 47-годишната мексиканска актерка, позната по улогата на „Росалинда“, изгледаше фантастично на забава по повод Греми во Беверли Хилс, Калифорнија.

На свечноста, убавата телевизиска ѕвезда носеше зелена креација со пердуви од колекција од сопствената модна линија, за која соработува со Macy’s.

 

Знаци дека си имате работа со психопат!

Според податоците кои ги даваат психолозите, од 1 до 4% од вкупното население на Земјата се психопати. Психопатските тенденции кај некоја личност можат да бидат скриени и тешко може да се открие.

Психопатијата е синдром кој е демонстриран од бездушноста кон другите луѓе, неспособноста да се сочувствува, да се почувствува искрено каење за повредување на други луѓе, лажење, егзистенција и нереални емоционални реакции.

1. Тие немаат емоции

2. Тие спијат многу малку

3. Сакаат да прават другите да се чувствуваат виновно

4. Тие се харизматични и сакаат да се центар на внимание

5. Тие се нарцисоидни

6. Тие лажат постојано

7. Тие се неодговорни

 

Легендарни грешки на реклами, ќе ве насмеат до солзи!

Покрај оние навистина добри и успешни има и такви реклами кои ќе ви го привлечат вниманието но со грешките кои ги имаат, по што и ќе ги запаметите... Во продолжение погледнете - легендарни грешки на реклами,  кои ќе ве насмеат до солзи! 

 

 

 

Најчитани

Твитови