Дневна доза здравје: Спец. Д-р Горан Деримачковски - уролог, овој месец ќе врши прегледи во клиниките на Неуромедика!

Д-р Горан Деримачковски, специјалист уролог во клиниката Хил во соработка со Неуромедика ќе врши прегледи во клиниките на Неуромедика во:

• Скопје, 22.12.2018 (сабота) од 16:30 часот, на ул. „Јордан Мијалков“ бр. 62. Закажување на телефонскиот број 02 313 33 13

• Битола, 23.12.2018 (недела) од 09:00 часот, на ул. „Димитар Илиевски-Мурато“ бр. 26. Закажување на телефонскиот број 047 252 255.

Во делот на Урологија ќе се вршат следните услуги:

• Анамнеза и проценка на тежината на симптомите на долен уринарен тракт по т.н. IPSS (International Prostate Symptoms Score)

• Дигитален ректален преглед (DRE) на простатната жлезда

• Трансабдоминална екографија на простатна жлезда со измерување на обемот и интравезикална проминенција

• Трансректален ефографски преглед на простата со бипланарна сонда и измерување на обемот на транзиторната зона

• Пресметување на PSA Density ( густина на PSA маркерот на простата) – кај пациенти до готов резултат на Tpsa

• Урофлоуметрија – компјутерско испитување на млазот

• Измерување на резидуална урина

• Ехо на бешика (за камен, тумори на бешика, дверикули и резидуална урина)

• Ехо на бубрези (дијагностика на камен, застој, тумори)

• Ехо на скротум и тестиси (дијагностика на тумори на тестиси, хидроцеле, варикоцеле)

 

Сите очи вперени во неа: 47-годишната „Росалинда“ мами воздишки, во зелена креација!

Талија Соди мами воздишки каде и да се појави. 47-годишната мексиканска актерка, позната по улогата на „Росалинда“, изгледаше фантастично на забава по повод Греми во Беверли Хилс, Калифорнија.

На свечноста, убавата телевизиска ѕвезда носеше зелена креација со пердуви од колекција од сопствената модна линија, за која соработува со Macy’s.

 

Знаци дека си имате работа со психопат!

Според податоците кои ги даваат психолозите, од 1 до 4% од вкупното население на Земјата се психопати. Психопатските тенденции кај некоја личност можат да бидат скриени и тешко може да се открие.

Психопатијата е синдром кој е демонстриран од бездушноста кон другите луѓе, неспособноста да се сочувствува, да се почувствува искрено каење за повредување на други луѓе, лажење, егзистенција и нереални емоционални реакции.

1. Тие немаат емоции

2. Тие спијат многу малку

3. Сакаат да прават другите да се чувствуваат виновно

4. Тие се харизматични и сакаат да се центар на внимание

5. Тие се нарцисоидни

6. Тие лажат постојано

7. Тие се неодговорни

 

Легендарни грешки на реклами, ќе ве насмеат до солзи!

Покрај оние навистина добри и успешни има и такви реклами кои ќе ви го привлечат вниманието но со грешките кои ги имаат, по што и ќе ги запаметите... Во продолжение погледнете - легендарни грешки на реклами,  кои ќе ве насмеат до солзи! 

 

 

 

Најчитани

Твитови