Македонец во болница на старица и дал чаша вода, а таа му подарила мерцедес!

Се се случува со причина во животот, за добро или лошо. Кога ни е најтешко сетете се дека на некого би му било престиж да биде како нас. Никогаш не треба да се разочаруваме, напротив во се треба да гледаме со нитка на оптимизам и позитивните мисли да ги насочиме кон таа насока.

Момче од Македонија кое со години живее во Германија имал посериозен проблем со здравствената состојба, поради пад од височина и неколку скршеници на горните екстремитет останал подолг период во болница. Секојдневно се растажувал дека наместо да се реализира на приватно и професионално поле, тој половина месец го поминува прикован во болнички кревет. Постојано низ глава му струеле мисли зошто токму на него му се случува тоа. Неколку денови пред да си оди дома и да ја напушти болницата се шетал низ долгиот болнички ходник.

Од една соба вратата била под отворена, а на единствениот кревет внатре имало една старица. Еддвај пуштила глас и го замолила Давид да повика болничарка да и даде вода. Наместо да повика медицинско лице, Давид наполнил чаша вода и и дал на старицата. Денот кога Давид требало да си оди дома сестрата му рекла да оди кај старицата. Жената извадила еден плик и му го дала. Давид се збунил. Кога отишол дома го прочитал, а пишувало дека во знак на благодарност му подарува мерцедес, а во пликото бил и документот со кој треба да отиде од салон да го земе мерцедесот...

Сите очи вперени во неа: 47-годишната „Росалинда“ мами воздишки, во зелена креација!

Талија Соди мами воздишки каде и да се појави. 47-годишната мексиканска актерка, позната по улогата на „Росалинда“, изгледаше фантастично на забава по повод Греми во Беверли Хилс, Калифорнија.

На свечноста, убавата телевизиска ѕвезда носеше зелена креација со пердуви од колекција од сопствената модна линија, за која соработува со Macy’s.

 

Знаци дека си имате работа со психопат!

Според податоците кои ги даваат психолозите, од 1 до 4% од вкупното население на Земјата се психопати. Психопатските тенденции кај некоја личност можат да бидат скриени и тешко може да се открие.

Психопатијата е синдром кој е демонстриран од бездушноста кон другите луѓе, неспособноста да се сочувствува, да се почувствува искрено каење за повредување на други луѓе, лажење, егзистенција и нереални емоционални реакции.

1. Тие немаат емоции

2. Тие спијат многу малку

3. Сакаат да прават другите да се чувствуваат виновно

4. Тие се харизматични и сакаат да се центар на внимание

5. Тие се нарцисоидни

6. Тие лажат постојано

7. Тие се неодговорни

 

Легендарни грешки на реклами, ќе ве насмеат до солзи!

Покрај оние навистина добри и успешни има и такви реклами кои ќе ви го привлечат вниманието но со грешките кои ги имаат, по што и ќе ги запаметите... Во продолжение погледнете - легендарни грешки на реклами,  кои ќе ве насмеат до солзи! 

 

 

 

Најчитани

Твитови