Решето го проблемот со каднидата еднаш засекогаш со овој домашен рецепт!

Ако имате проблеми со постојаните габични инфекции, без оглед дали во устата или на кожата, или пак во интимниот дел, обидете се со овој едноставен народен рецепт да го решите проблемот, а сите состојки кои се потребни за неговата подготовка сигурни сме дека ги имате во кујната.

Кандидата е микрогаба од родот на квасците. Повеќето од овие габи живеат во симбиоза со човекот, но ако дојдат до погрешно место можат да предизвикаат инфекција.

Најчестиот случај на инфекција е кандидијазата која предизвикува „Candida albicans“, една од габите од родот на кандида. Оваа микрогаба вообичаено се наоѓа на кожата, во интестиналниот и гениталниот тракт, устата и грлото.

До инфекција, односно, прекумерно размножување и ширење на габата доаѓа кога од одредени причини е нарушена рамнотежата меѓу габата и бактериската флора која го регулира нејзиното размножување.

Ако имате проблеми со кандидата, ви претставуваме еден едноставен рецепт за решение на овој проблем, а сите состојки за ова ефикасно средство против кандида ги имате во вашата кујна.

Потребни ви се:

1 чаша јогурт, 2 чешниња лук, 1 морков, половина лажица ѓумбир, половина лажица цимет.

Подготовка:

изрендајте го морковот, лукот и ѓумбирот и додадете ги во јогуртот. Додадете го и циметот и добро промешајте. Оставете ја смесата малку да отстои и јадете ја како салата еднаш дневно.

Направите вкусно турско кафе по стар рецепт!

Има нешто посебно кај турското кафе. Иако можеби сè поретко се наоѓа во кафетериите, воглавно сите го пијат дома. Доколку сакате да го пиете турското кафе како луѓето во минатото, следете ги овие совети.

Пред сè, за добро турско кафе потребна ви е квалитетна мешавина, па немојте да штедите на тоа. Покрај тоа, малкумина знаат дека водата не треба да зоврие. Во ѓезвето се загрева водата до пред вриење, па се тргнува од ринглата.

Дел од водата се трга со филџан, а во останатиот дел се додава кафе (по една полна лажичка за секоја шолја).

Се промешува за да нема грутки, па ѓезвето се враќа на оган. Кога кафето ќе нарасне, повторно се трга од оган и се додава водата што ја истуривте на почетокот. Ѓезвето повторно се враќа на оган и се остава да зоврие.

Тргнете го ѓезвето од оган, почекајте неколку секунди и додајте лажичка студена вода. Тогаш кафето е подготвено за служење.

Ова се некои од најчестите грешки што ги правите додека подготвувате кафе:

Пречестото мешање го убива вкусот.

Доколку кафето се подигне неколку пати, се уништува пената и се губи вкусот.

Мешањето на свареното кафе ќе го измени неговиот вкус.

Доколку пиете благо кафе, најдобро е да го додадете шеќерот во водата додека е ладна. Односно, пред да го ставите и сварите кафето.

Кој плаче повеќе, мажите или жените?

Истражувањето направено во врска со емоционалното празнење, односно плачење покажа - верувањето дека жените плачат почесто е точно. Сепак резулатите се изненадувачки во однос на тоа колку редовно плачат мажите, ако се земе во обзир дека ниеден маж нема да признае дека некогаш плачел.

Припадничките на понежниот пол плачат просечно секој шести ден, а мажите еднаш во 3 недели...

Последното истражување на германски научници покажа дека жените ронат солзи 30-64 пати годишно, а мажите многу помалку, само 17 пати. Додека се деца до 13 години, девојчињата и момчињата плачат речиси подеднакво, но понатаму работите се менуваат.

Истражувањето покажало дека возрасните жени обично плачат долги временски периоди и тоа го прават подраматично за разлика од мажите. Времетраењето на просечно плачење кај жените е околу 6 минути, а кај мажите околу 2-3 минути.

Жените плачат почесто отколку мажите, затоа што на тој начин си ги олеснуваат своите емоции или го отфрлаат чувството на тага. Истото истражување покажало дека 65% од дамите плачат со липање, додека таква ситуација се случува само кај 6% од мажите.

Причините за плачење се разликуваат. Жените плачат кога ќе се соочат со ситуација или проблем за кој е тешко да се најде решение, но и со потсетувањето на тажни и тешки искуства од минатото. Од друга страна, мажите плачат кога сочувствуваат со некоја личност, а многу често поради прекин на љубовна врска.

Како најлесно да ги преболите бившите?!

Сите знаеме дека раскинувањето никогаш не е лесно. Тоа е процес низ кој сите поминуваме различно. 

За да се поштедите од поголема болка и постапки за кои подоцна може да зажалите, бидете разумни и послушајте што вика науката за преболувањето на бившите.

Повеќе во видеото:

Најчитани

Твитови