Психолошки прашања што ќе ви помогнат да ја прочитате личноста!

Денес, длабоките разговори станаа сосема нов начин на комуникација што им помага на луѓето подобро да се запознаат.

Ова се неколку интересни прашања што можете да му ги поставите на вашиот соговорник за работи за кои претходно сигурно не размислувал. Овие прашања бараат детални одговори, така што одговорите како да/не не функционираат. Сепак, важно е да знаете дека не постојат точни одговори.

Запомнете, прашањата не треба да ѝ ги поставувате на личност за која се плашите дека ќе ве разочара. 

1. Дали би отворил/а плик во кој го има датумот на твојата смрт? (Со ова прашање можете да го откриете нивото на фатализма и односот кон животот на една личност).

2. Дали би бил/а пријател/ка со себеси? (Преку ова прашање ќе откриете на кое ниво е самодовербата на една личност, нејзината силна страна и слабостите и колку е интересна).

3. Ако би можел/а да видиш мерна скала над главата на луѓето, што би сакал/а оваа скала да мери? Нивниот статус во општеството, нивото на среќа, богатството...? (Со одговорот на ова прашање ќе ги откриете вредностите и приоритетите на една личност).

4. Што правиш различно од другите луѓе? (Тука можете да ја откриете самодовербата на една личност, нејзината смисла за хумор, нивото на лудост во нив и колку е уникатна).

5. Ако партнерот/партнерката никогаш не дознае дека случајно си го/ја изневерил, дали би му/ѝ кажал за тоа? (Одговорот ги покажува моралните стандарди на една личност и нејзиното однесување кон другите луѓе).

6. Дали некогаш чувствуваш дека овој ден се случил 100 пати претходно? (Со одговорот на ова прашање ќе дознаете како една личност го живее својот живот и дали животот има значење).

7. Ако жените и мажите би живееле на 2 различни планети, што би им се случило на планетите? (Со ова прашање можете да разберете дали оваа личност размислува стереотипно или колку е логичар).

 

извор: fakulteti.mk

ПОЗИТИВНИ И НЕГАТИВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ЛУЃЕТО РОДЕНИ ВО ЗНАКОТ НА ВАГА

Луѓето родени во знакот на Вага се љубезни, нежни и вљубеници во убавината, хармонијата и мирот. Меѓутоа, трудејќи се да ги усреќат другите, тешко им е да кажат “НЕ”, и како резултат на тоа, тие се под стрес. Тие имаат многу позитивни особини, но и некои негативни. 

Позитивни страни

Тактичари

Луѓето родени во знакот на Вага се експерти во справувањето со проблемите, ситуациите и задачите, но сепак не може да се каже дека се лукави. Тие се премногу добри за да можат да ги злоупотребуваат емоциите на другите луѓе.

Романтични

Со нив владее планетата Венера и тие се екстремно романтични личности. Без разлика што прават во животот нив ги водат љубовните емоции.

Шармантни

Тие додека зборуваат го шармираат соговорникот и прават луѓето да се чувствуваат среќни во нивно друштво.

Праведни

Имаат силно изразено чувство и потреба за правда и фер игра. Тие можат вешто да се извлечат од некоја ситуација, но не на сметка на некој друг, туку преку свои методи со кои располагаат.

Дипломати

Тие се добро познати по своите дипломатски вештини и способни се да сослушаат секого со трпение.

Негативни страни

Површни

Родените во знакот на Вага честопати знаат да се занесат по надворешната убавина, до тој степен што може да ја игнорираат внатрешната убавина и сите квалитети со кои располага личноста.

Нестабилни

Вагите лесно можат да потпаднат под влијание на други луѓе и склони се кон постојано менување на мислењето. Поради тоа, тешко е да сфатите дали ќе го одржат ветувањето.

Неодлучни

Една од најтешките работи за Вагата е да се одлучи. Кога ќе се соочи со избор, тешко е да одберат што е најдобро за нив, што може да биде голема препрека на патот

Што купуваме и јадеме: Каде македонските пазарџиите ги чуваат производите на овие горештини!

Во какви услови се складираат прехрамбените производи кои потоа како артикли им се продаваат на граѓаните. Ова е особено важно во летниот период кога температурите се високи.

Пеколни горештини го вклучија алармот за прашањето каква храна конзумираме и колку е таа безбедна на овие временски услови. Во какви услови продавачите ја чуваат и продаваат храната, а и колку самите граѓани внимаваат што и од каде купуваат. Тие велат пазарат единствено од проверени продавачи.

Масовни труења нема, велат од клиниката за инфективно, освен некои изолирани случаи кои главно се предизвикани од храна која не била добро згрижена. Докторите препорачуваат граѓаните најмногу да внимаваат на храната која содржи јајца и мајонез.

Се апелира до граѓаните да ги почитуваат препораките за консумирање на безбедна храна, да купуваат на одобрени и регистрирани објкети кои ги имаат имплементирано безбедносните системи, и да внимаваат и на тоа каде се чуваат производите. Граѓаните кога приготвуваат храна дома да внимаваат на подготовката и на нејзиното чување на соодветна температура.

Домашен рецепт за груби пети: По само еден третман ќе имате совршено мазни стапала!

За да се ослободите од овој проблем испробајте го овој рецепт.

Потребно:

* 10 таблети од 300 милиграми аспирин или андол

* 250 милилити ракија, или медицински алкохол од 70 проценти.

Издробете ги таблетите и измешајте со ракијата и оставете да отстои 1- 2 а потоа пред спиење со газа нанесете од смената на испуканите пети и обложете ги со најлонска фолија до наредното утро.

Најчитани

Твитови