Дали знаете што наследува бебето од мајката а што од таткото?!

Постојат многу гени кои се одговорни за уникатниот изглед на луѓето. Гените се мешаат и понекогаш е тешко да се одреди на кого личи детето. За некои гени, сепак, се знае дали доаѓаат од мајката или од таткото. Генетичарите се фрлија на работа и откриле дека косата најчесто се наследува од мајката. Од мајката исто така може да го добиете палецот на нозете, па и големината на стапалото – доколку сте женско. Од таткото ќе ги наследите носот и ушите. Не е правило, али многу почесто е момчињата да личат на мајките, а девојчињата на татковците.

Бојата на кожата ја одредуваат стотици мешани гени. Луѓето со светла коса и очи обично имаат синооки или зеленооки наследници. Ако еден родител има темна, а другиот светла коса, детето ќе биде со потемна коса или ќе добие мешана нијанса. Ако еден од родителите има кадрава коса, детето ќе има исто така кадрава коса. Се зависи од тоа дали има доминантен ген од мајката или таткото.

Доминантните гени се: темна кожа, темни очи, кадрава и темна коса, голем нос, дебели усни, широка брада. Од друга страна, слабите гени се: светла и црвена коса, рамна коса, сини или сиви очи, светла кожа и лева рака (левак). Начинот на кој гените ќе дејствуваат врз детето кое што тек го создава физичкиот изглед не може секогаш да се предвиди со сигурност. Физичките карактеристики на лицето се резултат на интеракции на повеќе родителски гени, така што конечниот исход не може да се знае.

Мало мајмунче кое пее додека се капе: Замислете да го имате овој пресладок миленик (видео)

Можеби на прв поглед ви делува не вообичаено за домашен миленик да се има мало мајмунче, но откако ќе го погледнете видеото веднаш ќе го посаката.

Мајмуните како едни од најинтелигентните животни се почесто земаат место за домашен миленик покрај мачките и кучињата. Ова преслатко животно ќе ви го направи денот поубав:

Откриено што ја намалува машкоста за 1 см! Внимавајте ако го практикувате ова

За интимните односи и половите органи речиси и да нема тема која не е разработена и за која не е зборувано. Покрај методите и исхраната која влијае позитивно на големината на машкиот полов орган постои и нешто кое влијае и негативно.

Според студија објавена од „Journal of Sexual Medicine" потврдено е дека дури 20 отсто од машката популација има помал пенис дури и од просечниот, 12,5 цм во ерекција. На нашите простори просечната должина на машкиот полов орган е 14 цм во ерекција.

Она што негативно влијае и доведува до намалување на пенисот е нередовното мастурбирање и немањето сексуални акти.

За виталност и здрав пенис истражувачите велат потребно е барем два пати недлно да имате секс или да мастурбирате, особено ако сте на возраст од 18 до 30 години.

Психолозите тврдат: Сите ова го прават по сексуалниот чин, а навистина е ОПАСНО!

Британските психолози открија интересна работа поврзана со интимните односи, односно за моментите што следат по сексуалниот чин.

Без разлика дали вашата врска е солидна и долга, или сте на самиот почеток, сигурно се случило откако ќе имате секс, да имате голема желба да ги запознаете внатрешните пориви и чуства на вашиот партнер.

Психолозите тврдат дека овој модел на однесување е сосема нормален, бидејќи повеќето луѓе по сексуалните односи сметаат дека се најблиску до нивниот партнер и се склони кон емоционално отворање и доверување на нивните интимни тајни.

Иако во хармоничен емотивен однос ова е пожелна работа и тоа овозможува да се доближите и подобро да се запознаете со партнерот, експертите предупредуваат дека тоа може да биде многу штетно на почетокот на врската или во случај на површни односи.

Ако сметате дека вашата врска нема капацитет да стане долгорочна, може да жалите за зборовите што ги споделивте, или дека на некој начин вашиот партнер ќе го користи подоцна против вас.

Најчитани

Твитови