Факти за Адолф Хитлер, кои сигурно не сте ги знаеле!

Адолф Хитлер е личност за која уште многу ќе се дискутира во историјата, за неговите ставови, идеологија, сфаќања на животот.

Малку познати факти за неговото владеење

1. ХИТЛЕР ЈА ОСЛОБОДУВА ГЕРМАНИЈА ОД МЕЃУНАРДОРНИТЕ БАНКАРСКИ КАРТЕЛИ

Кога Хитлер станува канцелар на Германија, германскиот народ нема работа, нема пари и гладува.Една полна кошница со сто милјарди марки не може да купи ниту еден леб во тоа време.

Многу Германци живеат во бараки, безброј домови и фарми се биле одземени од банките на Ротшилд/Рокфелер.

Со други зборови одговорнoста за големата хиперинфлација е виновна централната бакна во Германија, која има монопол во печатењето на пари.

Германската екомонија е опустошена од банкари, се до доаѓањето на власт на Хитлер.

Кога доаѓа на власт престанува да игра по начинот на Ротшилд/Рокфелер и едно од првите нешто което го прави е да ја опорави корумпираната, базирана на долгови економија.

Тој почнува со печатење на сопствени пари.Новите пари не биле поврзани со злато или друга туѓа валута, односно ја ослободува економијата од светските банкари.

Работниците се плаќани со сертификати, а тие работниците плаќат со стоки и услуги, со што се отвараат нови работни места.

Во одговор на новиот банкарски ситем во Германија, еврејското лоби објавува војна на Германија со бојкот на производите на германските стоки.За две години невработеноста во Германија исчезнува, а за пет години Германија од најбедна станува најбогата држава во Европа.

2. ХИТЛЕР СОЗДАВА ПРОФИТНА ЕКОНОМИЈА СО НУЛА НЕВРАБОТЕНОСТ

Со создавањето на оптествен банкраски ситем, Хитлер продолжува со градење на пони патишта, мостови, канали, пристаништа, како и обноување на веќе постоечките.

Националсоцијалистичка власт настојува жените да бидат домаќинки, а целата работа во обнова на Германија да ја имат мажите.

Националсоцијалистичка Германија е единствена светска економија која имала невработеност која изнесува 0%.

3. ХИТЛЕР ЈА АКЦЕНТИРА СВОЈАТА ПОЧИТ КОН ЖЕНИТЕ, ДЕЦАТА И СЕМЕЈНИТЕ ВРЕДНОСТИ

Поради економскиот хаос кој владеел во Германија пред доаѓањето на Хитлер на власт, Германија имала низок наталитет.

Во 1933 година Хитлер донесува закон кој на младите Германки им дава да добиваат безкаматни заеми од минимум 1000 рајх марки (9 просечни плати) за да основат свој дом и семејство.

За секое родено дете, двојката има право да запази 250 марки.Тој систем создаден од националсоцијалистичка Германија денес е активен во Швејцарија.

Бедните семејства се помагани со финансиска стимулација и семејни и брачни заеми, субвенции за деца добива секое семејство од секој сегмент на општеството.

4. ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА И ЖИВОНИТЕ

За време на нацистичкото владеење малтретирањето на животно се сметало за голем престап.Ако некој биде фатен како малтетира животно, веднаш бил испраќан во логор.

Кога човек кој се воодушевувал на животните , Хитлер покажува голема загриженост за енденмните животни и создавал закони кои осигурвање нивната сигурност и добар живот.

Во 1934 година Хитлер донесол закон наречен Das Reichsjagdegesetz, односно закон за лов на животни, во кој точно е евидентиран бројот на животни што може да биде убиен за време на лов.Тој закон се користи во повеќето западни земји.

Благодарејќи на тој закон се зачувуваат загрозените видови како волците и евроазискиот Рис.

Во 1935 година се донесува  "Акт за заштита на природата во Рајхот"

5. ХИТЛЕР ЗАБРАНУВА ЕКСПЕРИМЕНТИ ВРЗ ЖИВОТНИТЕ

Националсоцијалистичка Германија е прва земја во светот, која забранува вивесекцијата или какво и да е тестирања со живи животни.Забраната е на сила од Април 1933 година.

6. ХИТЛЕР ФИНАНСИРА ПРОЕКТ ЗА "СЛОБОДНА ЕНЕРГИЈА"

На Хитлер му е било јасно дека за Германија да биде независна од светскиот банкарски картел, мора да ја намали зависноста од нафта.

Тој стремеж на Германија во нејзиното развивање, довело до финансирање на истражувања за слободна енергија, кои  Германија ќе ја направат независна од нафтата.

Проектот бил наречен Нацистичка камбана, а тој имал три цели:

1. Енергична независност

2. Оружје со огромна сила

3. Напредна технологија

7. ГЕРМАНСКИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ДОБРО ТРЕТИРАНИ

Со зголемувањето на стандардот на живот на сите германски граѓани еднакво, Адолф Хитлер го стимулира духот на другарството, среќата и финансира програми за хумано однесување кон работниците.

-Силно субвенционирање на меѓународни одмори

- 134 000 театарски претстави и концерти за 32 милиони Германци (помеѓу 1933-1938)

- Секој граѓанин добил радио

- 5 дневна работна недела

- Бесплатно општо здраство

- Секој што се откажувал да работи бил затворан.Синдикатите биле забранети.

-Сите големи фабрики и заводи треба да имат катови за одмор, кафе, соблекувална, дури и игралиште и базенти за своите работници.

8. ОРГАНИЗИРАНО ИНДУСТРИАЛНО ПРОИЗВОДСТВО И ЗЕМЈОДЕЛИЕ

За разлика од сегашната американска економија, каде произвдоството е според потребата од профит, во Германија Хитлер прави тоа да биде само производство кое ќе ги задоволи потребите на Германците.

Целта е да се произведува за својата земја се, од кое што се има потреба.

Се субвенционираат фармерите и на сите земјоделски производители им се дава гаранција дека се што ќе произведат, ќе биде откупено.

9. ХИТЛЕР ЈА ЕЛИМИНИРА ПРЕСТАПНОСТА И ГО ПОДОБРУВА ЗДРАВЈЕТО НА ГЕРМАНЦИТЕ

Со доаѓањето на Хитлер на власт, бројот на убиства и кражби рапидно се намалува.

Здраството е исто така подобрено, а за тоа еден британски пратеник кој ја посетил Германија ќе напише

Детската смртност е значително намалена, дури пониска и од онаа во Велика Британија. Туберкулозата и сите други заболувања се значајно намалени.Дури и најбедните луѓе се добро облечени и имат насмеани лица. 

10. НИТУ ЕДЕН ГРАЃАНИН НЕМА ДА ГЛАДУВА ИЛИ ДА ЖИВЕЕ ВО СТУД

Основната филозофија на националсоцијалистичка Германија е сите граѓани да имат ист стандард на живот.Германија во тоа време може да се пофали со најголемите програми за социално помагање во историјата со слоган "Никој нема да гладува  и да мрзне"

Секоја година високопоставените националсоцијалисти и граѓани излегувале на улица, и собирале средства кои се потребни за нормален живот, со што го зголемувале своето другарство.

Сите оние кои не донирале биле објавувани во весници, како казна поради тоа што не се солидарни со своите сограѓани.

11. АНТИТОБАКО МИСИЈА

Националсоцијалистичките доктори се први кои пишуваат научни статии во врска со пушењето цигари и ракот на белиод дроб.

- Се забранувa продажбата на цигари на жени

- Се забранува пушењето на цигари за личности под 18 години

- Се забранува пушењето на цигари на луѓето во униформи

- Се забранува пушењето на оптествени места

- Се поставуваат слики за штетните влијанија на цигарите.

12. ХИТЛЕР СОЗДАВА КУЛТУРА НА ЦЕНЕТА МУЗИЈА

Во Германија се популарилизира вечнта музика на композитори како Бетовен, Моцерт, Вагнер, Брамс и други.

Младите биле насочени да развиваат музички кариери, се со цел да се запази богатот германско културно наследство.Џезот и сексуалната провокативна музика биле забранети.

Папагалот со злобната насмевка (урнебесно видео)

Најверојатно на папагалов омилени му се негативците во филмовите, па решил и он да ги имитира. Колку само заразно се смее.

Бедра, стомак или задница: 5 закони за слабеење на секој дел од телото

Дали некогаш сте се запрашале зошто масното ткиво секогаш најмногу ви се таложи на одреден дел од телото? Науката вели дека дистрибуцијата на маснотиите е поврзана со одредени здравствени навики.

А ако знаете зошто најмногу се дебелеете во пределот на стомакот или бедрата, тогаш и најлесно ќе изберете режим на исхрана или телесни вежби кои ќе ви помогнат да ослабете.

Еве како да постапите со петте најкритични делови на телото.

1. Горен дел од телото

Масното ткиво најмногу се таложи на стомакот, грбот, рамениците, пределот на градите, и на рацете до лактите. Причина за вакво нешто е лошиот режим на исхрана и недостатокот на физичка активност. Воведете промени во исхраната кои вклучуваат внесување на 500 до 1000 калории помалку дневно, пет пати неделно вежбајте 30 до 60 минути, а најдобро е да се одлучите за кардио вежби (возење велосипед, брзо одење). Вежбите правете ги со темпо кое што не ви е напорно дури и ако разговарате со друга личност.

Вклучете и вежби за горниот дел од телото, како на пример склекови, вежби за стомачни мускули, екстензии и слично.

2. Подрачјето на стомакот од папокот до лумбалниот дел на грбот

Ако се дебелеете најмногу во пределот на стомакот, тоа може да биде знак за прекумерна работа на хормонот за стрес, кортизолот. Потрудете се да се храните поздраво, да консумирате храна богата со влакна, витамини и минерали, и да практикувате вежби кои вклучуваат и техники за полесно поднесување на стресот, како на пример јога или пилатес.

Ако вашиот стомак пак е постојано надуен, тоа може да биде последица од потешкотии при дишењето или прекумерна конзумација на алкохол. Намалете го вносот на алкохол или посетете го вашиот доктор ако имате проблеми со дишењето.

3. Подрачјето на стомакот од градите, како и целиот грб

Ова е знак дека не сте премногу физички активни, но и се храните лошо, односно прескокнувате оброци и потоа се прејадувате. Обидете се да внесувате пет умерени оброци дневно, да јадете помали порции и што повеќе здрава, нискокалорична храна. Освен тоа бидете и физички активни, движете се повеќе, пливајте и практикувајте вежби за грбот и стомакот.

4. Подрачјето на стомакот, бедрата и задникот

Ако ви се натрупува масно ткиво најмногу на оваа, за многу жени "критична зона", тоа е јасен знак дека не сте доволно физички активни. Фокусирајте се на вежби за издржливост на долниот дел од телото, а одличен избор би биле кружните тренинзи и велосипедизмот.

5. Подрачјето на стoмакот, задикот и целите нозе

Масното ткиво кое што го зафаќа долниот дел од телото, вклучувајќи ги и ножните листови, вообичаено е последица од бременост. При ваков проблем важи истиот совет како и под број 4, односно за подрачјето на стомакот, бедрата и задникот.

Конечно откриено: Kолку често паровите водат љубов?

Колку пати сте се запрашале колку често другите парови водат љубов и колку пати неделно е нормално да имате секс, а тоа да не претставува обична рутина? Американски доктор за сексуално здравје ви открива колку често паровите водат љубов.

Според најновите истражувања, паровите кои се во брак или долгогодишна врска имаат односи во просек два до три пати неделно.

Уште еден интересен податок е тоа дека просечниот маж доживува оргазам за две минути од почетокот на сексуалниот однос што најчесто е премногу брзо за неговата партнерка. За една жена се потребни пет до седум минути за таа да постигне оргазам.

Помладите парови дури сметаат дека е нормално да се води љубов и неколку пати на ден, додека паровите со возраст над 20 години имаат односи еднаш во три дена. Со годините сексуалната активност опаѓа, па паровите помеѓу 30 и 50 години водат љубов еднаш неделно, додека после педесетата година и помалку од еднаш неделно.

Сексот дефинитивно е најзастапен кога врската е на самиот почеток, па тогаш паровите се сексуално активни дури секој ден.

Сепак, не треба да се генерализираат ваквите работи, бидејќи секој пар за себе има различни афинитети и потреби. Па така, ако некому е повеќе до секс, други повеќе уживаат во некои други нешта. Нормален е единствено оној број кој вам најмногу ви одговара.

Колку често вие водите љубов?

Најчитани

Твитови