Тенка е границата меѓу силна желба за секс и зависноста!

 

Границата помеѓу вообичаениот сексуален нагон и зависноста од секс за некои луѓе можеби е нејасна, но во суштина станува збор за две потполно различни нешта. Додека едната е природна и здрава емоција, другата може штетно да влијае врз вашето ментално и физичко здравје.

Според студијата под наслов „Разбирање и управување со сексуалното однесување“, зависноста од сексот е слична со пореметувањето при употреба на супстанци, пореметувањето на расположението или пореметување на контролата на импулсите. Исто така е можно личноста да не е свесна за својот проблем, особено поради нејасната дефиниција. Иако тој поим постои, во медицинските кругови недостасува соодветна дефиниција.

Клучните симптоми вклучуваат неспособност да се контролира полниот однос во онаа мера кога би можело да биде штетна за било која од вклучените страни. Др. Ренолдс напоменува и дека уживањето во необични фетиши кои се честопати стигматизирани не мора да укажува на зависност од секс.

Останатите знаци вклучуваат постојано размислување за секс (до нездраво ниво), како и користење секс за да се избегне соочувањето со другите емоции. Во овој случај, сексот станува „дрога“ по која личноста постојано трага.

Мало мајмунче кое пее додека се капе: Замислете да го имате овој пресладок миленик (видео)

Можеби на прв поглед ви делува не вообичаено за домашен миленик да се има мало мајмунче, но откако ќе го погледнете видеото веднаш ќе го посаката.

Мајмуните како едни од најинтелигентните животни се почесто земаат место за домашен миленик покрај мачките и кучињата. Ова преслатко животно ќе ви го направи денот поубав:

Откриено што ја намалува машкоста за 1 см! Внимавајте ако го практикувате ова

За интимните односи и половите органи речиси и да нема тема која не е разработена и за која не е зборувано. Покрај методите и исхраната која влијае позитивно на големината на машкиот полов орган постои и нешто кое влијае и негативно.

Според студија објавена од „Journal of Sexual Medicine" потврдено е дека дури 20 отсто од машката популација има помал пенис дури и од просечниот, 12,5 цм во ерекција. На нашите простори просечната должина на машкиот полов орган е 14 цм во ерекција.

Она што негативно влијае и доведува до намалување на пенисот е нередовното мастурбирање и немањето сексуални акти.

За виталност и здрав пенис истражувачите велат потребно е барем два пати недлно да имате секс или да мастурбирате, особено ако сте на возраст од 18 до 30 години.

Психолозите тврдат: Сите ова го прават по сексуалниот чин, а навистина е ОПАСНО!

Британските психолози открија интересна работа поврзана со интимните односи, односно за моментите што следат по сексуалниот чин.

Без разлика дали вашата врска е солидна и долга, или сте на самиот почеток, сигурно се случило откако ќе имате секс, да имате голема желба да ги запознаете внатрешните пориви и чуства на вашиот партнер.

Психолозите тврдат дека овој модел на однесување е сосема нормален, бидејќи повеќето луѓе по сексуалните односи сметаат дека се најблиску до нивниот партнер и се склони кон емоционално отворање и доверување на нивните интимни тајни.

Иако во хармоничен емотивен однос ова е пожелна работа и тоа овозможува да се доближите и подобро да се запознаете со партнерот, експертите предупредуваат дека тоа може да биде многу штетно на почетокот на врската или во случај на површни односи.

Ако сметате дека вашата врска нема капацитет да стане долгорочна, може да жалите за зборовите што ги споделивте, или дека на некој начин вашиот партнер ќе го користи подоцна против вас.

Најчитани

Твитови