Време е за промена: Што да (Не)направите откако ќе останете без работа!

Лошо е ако навистина сте изненадени со таа одлука, сте сакале да останете на тоа работно место или како што често се случува, поради економска криза, морате да заминете поради намалувањето на бројот на работни места во компанијата.

Добро е ако ионака сте биле несреќни на работа, можеби сте и огорчени или веќе некое време сте барале начин како да заминете на друго работно место, каде нема да ја одбројувате секоја минута до крајот на работното време.

Fast Company советува дека во секој случај, и без оглед која е причината што сте останале без работа, да си дадете време, и тоа за овие два чекори:

1. Разговарајте со лицето кое Ви дало отказ

Откако ќе добиеме отказ, првиот рефлекс ни е да ја залупиме вратата зад себе и повеќе да не се вртиме назад, понекогаш дури и буквано. Но, како што вели старата изрека „не ги палете мостовите зад себе, никогаш не знаете дали некогаш повторно ќе треба да прејдете преку нив.“

Така и во работата. Обидете се да договорите состанок со лицето кое проценило дека не сте веќе потребни за тоа работно место или компанија. Така ќе можете да ги дознаете причините поради кои треба да заминете, што добро ќе ви дојде за идниот разговор за работа кога ќе ве прашаат за тоа. Исто така, ќе знаете што уште можете да научите за дополнително да се едуцирате. Неуспехот е неуспех само ако не го искористиме за некој иден напредок.

2. Немојте веднаш да барате нова работа

Не морате веднаш да испратите десет CV-а откако ќе пристигнете дома. Ако можете да си дозволите, почекајте барем еден месец или два за да се вратите „во акција“. На тој начин возбудата ќе спласне, нервозата ќе помине, а и вие можеби ќе пронајдете подобра прилика отколку веднаш да ја прифатите првопонудената.

Како заклучок, секако обидете се отказот од работа да го прифатите како нешто нормално, кое им се случува на многумина, без оглед чија е вината или кој е проблемот.

Мало мајмунче кое пее додека се капе: Замислете да го имате овој пресладок миленик (видео)

Можеби на прв поглед ви делува не вообичаено за домашен миленик да се има мало мајмунче, но откако ќе го погледнете видеото веднаш ќе го посаката.

Мајмуните како едни од најинтелигентните животни се почесто земаат место за домашен миленик покрај мачките и кучињата. Ова преслатко животно ќе ви го направи денот поубав:

Откриено што ја намалува машкоста за 1 см! Внимавајте ако го практикувате ова

За интимните односи и половите органи речиси и да нема тема која не е разработена и за која не е зборувано. Покрај методите и исхраната која влијае позитивно на големината на машкиот полов орган постои и нешто кое влијае и негативно.

Според студија објавена од „Journal of Sexual Medicine" потврдено е дека дури 20 отсто од машката популација има помал пенис дури и од просечниот, 12,5 цм во ерекција. На нашите простори просечната должина на машкиот полов орган е 14 цм во ерекција.

Она што негативно влијае и доведува до намалување на пенисот е нередовното мастурбирање и немањето сексуални акти.

За виталност и здрав пенис истражувачите велат потребно е барем два пати недлно да имате секс или да мастурбирате, особено ако сте на возраст од 18 до 30 години.

Психолозите тврдат: Сите ова го прават по сексуалниот чин, а навистина е ОПАСНО!

Британските психолози открија интересна работа поврзана со интимните односи, односно за моментите што следат по сексуалниот чин.

Без разлика дали вашата врска е солидна и долга, или сте на самиот почеток, сигурно се случило откако ќе имате секс, да имате голема желба да ги запознаете внатрешните пориви и чуства на вашиот партнер.

Психолозите тврдат дека овој модел на однесување е сосема нормален, бидејќи повеќето луѓе по сексуалните односи сметаат дека се најблиску до нивниот партнер и се склони кон емоционално отворање и доверување на нивните интимни тајни.

Иако во хармоничен емотивен однос ова е пожелна работа и тоа овозможува да се доближите и подобро да се запознаете со партнерот, експертите предупредуваат дека тоа може да биде многу штетно на почетокот на врската или во случај на површни односи.

Ако сметате дека вашата врска нема капацитет да стане долгорочна, може да жалите за зборовите што ги споделивте, или дека на некој начин вашиот партнер ќе го користи подоцна против вас.

Најчитани

Твитови