Главните, директорите, шефовите, газдите... Каде треба да седи шефот и зошто е тоа важно?

Главните, директорите, шефовите, газдите... како и да ги наречете, тие се најгоре во хиерархијата на работното место и тоа најчесто се гледа и по нивната физичка просторна позиционираност.

Тоа значи дека шефот најчесто ја добива најголемата канцеларија, со најубав поглед и најмалку „комшии“, а на состаноците со вработените седи на чело на масата.

Што ќе се случи ако ги баталиме или барем малку ги поместиме овие „правила“? Може да се смени културата на однесување во целата компанија.

Исто како што говорот на телото на шефовите испраќа невербални знаци до вработените, и изборот на локацијата каде ќе работат во зградата и каде ќе седат на состаноци кажува многу.

Во некои организации има неповрзаност меѓу зборовите што шефовите ги користат за да ја пренесат културата на однесување што сакаат да ја спроведат со пораката што ја испраќа нивниот физички простор.

Простор за работа

За некои шефови добро е да се откажат од приватната канцеларија и да седнат на биро заедно со останатите вработени во заедничкиот канцелариски простор, особено во помали компании.

Тоа испраќа порака дека се „лесно пристапни“, како за новите, така и за постојните вработени. Ваквото позиционирање ја олеснува комуникацијата и ја руши бариерата дека треба да се обратите на шефот само за најважните прашања. Понекогаш консултација во процесот на работа може да ви заштеди многу нерви, време и на крај, пари за компанијата.

Ако им е потребно да разговараат со некој од вработените приватно тогаш ја резервираат салата за конференции. Ако некогаш им треба простор за работа, работат од дома, а ако само им треба тишина од околината, ставаат слушалки. Но нивната пристапност и достапност се непроменети.

Мало мајмунче кое пее додека се капе: Замислете да го имате овој пресладок миленик (видео)

Можеби на прв поглед ви делува не вообичаено за домашен миленик да се има мало мајмунче, но откако ќе го погледнете видеото веднаш ќе го посаката.

Мајмуните како едни од најинтелигентните животни се почесто земаат место за домашен миленик покрај мачките и кучињата. Ова преслатко животно ќе ви го направи денот поубав:

Откриено што ја намалува машкоста за 1 см! Внимавајте ако го практикувате ова

За интимните односи и половите органи речиси и да нема тема која не е разработена и за која не е зборувано. Покрај методите и исхраната која влијае позитивно на големината на машкиот полов орган постои и нешто кое влијае и негативно.

Според студија објавена од „Journal of Sexual Medicine" потврдено е дека дури 20 отсто од машката популација има помал пенис дури и од просечниот, 12,5 цм во ерекција. На нашите простори просечната должина на машкиот полов орган е 14 цм во ерекција.

Она што негативно влијае и доведува до намалување на пенисот е нередовното мастурбирање и немањето сексуални акти.

За виталност и здрав пенис истражувачите велат потребно е барем два пати недлно да имате секс или да мастурбирате, особено ако сте на возраст од 18 до 30 години.

Психолозите тврдат: Сите ова го прават по сексуалниот чин, а навистина е ОПАСНО!

Британските психолози открија интересна работа поврзана со интимните односи, односно за моментите што следат по сексуалниот чин.

Без разлика дали вашата врска е солидна и долга, или сте на самиот почеток, сигурно се случило откако ќе имате секс, да имате голема желба да ги запознаете внатрешните пориви и чуства на вашиот партнер.

Психолозите тврдат дека овој модел на однесување е сосема нормален, бидејќи повеќето луѓе по сексуалните односи сметаат дека се најблиску до нивниот партнер и се склони кон емоционално отворање и доверување на нивните интимни тајни.

Иако во хармоничен емотивен однос ова е пожелна работа и тоа овозможува да се доближите и подобро да се запознаете со партнерот, експертите предупредуваат дека тоа може да биде многу штетно на почетокот на врската или во случај на површни односи.

Ако сметате дека вашата врска нема капацитет да стане долгорочна, може да жалите за зборовите што ги споделивте, или дека на некој начин вашиот партнер ќе го користи подоцна против вас.

Најчитани

Твитови