Овие автомобили крадците најмногу ги сакаат

Британците се познати по темелните статистички операции опфатувајќи при тоа бројни сегменти од секојдневното живеење. За нас особено значајно е истражувањето кое е спроведено со цел да се открие најкрадениот автомобил во Велика Британија.

Така, според официјалните резултати од едно истражување најкраден автомобил во Велика Британија за минатата календарска година е Ford Focus. Во текот на целата година регистрирани се 1.952 кражби од овој модел.

На втората позиција се наоѓа уште еден модел на Ford. Станува збор за малиот градски автомобил Fiesta со регистрирани 508 кражби на годишно ниво.

На листата најкрадени автомобили се наоѓаат и моделите на Vauxhall со регистрирани 909 кражби и Volkswagen со 466 кражби. При тоа најпопуларни модели кај крадците од овие два бренда се Astra со украдени 344 автомобили и VW Golf со 340 украдени автомобили.

За жал кај нас нема податоци барем не објавени, кои модели се најкрадени во Македонија. Најважно е да не заборавите д аго заклучите возилото кога го напуштате.

Девојката му направила "шливка" на вратот, а тој одма потоа починал

17 годишниот Хулио Гонзалес од Мексико Сити починал од гушење предизвикан од тромб, кој девојката му го направила со бакнеж.

Во текот на вечерата со фамилијата, Хулијо почнал да се гуши, неговите родители веднаш повикале помош од лекари, но тие за жал не можеле ништо да сторат и тинејџерот починал. 

За смртта на момчето се сомнева дека е “виновна“ неговата девојка која непосредно пред тоа на вратот му направила “шливка“, при што настанал тромб кој допатувал до неговиот мозок и предизвикал мозочен удар.

Според пишувањата на медиумите девојката е во бегство бидејќи е исплашена дека може да биде обвинета за смртта на младото момче.

Ова не е прв ваков случај: пред две години 44 годишна жена од Нов Зеланд останала неподвижна по мозочен удар предизвикан од слични околности.

Лекарите не можеле да објаснат која е причината за парализа на левата рака се додека не приметиле модрица на нејзиниот врат и оштететна артерија. На пациентката и била дадена терапија, па после една недела дена таа заздравила.

Вистинска случајност: Фотографии кои се направени случајно, а потсетуваат на реални ликови и животни (галерија)

Биди поразличен, оригиналот е вреден!

Водејќи се според ова мото некои луѓе биле навистина креативни и направиле вистински уметнички дела, фотографирајќи предмети и моменти од вистинскиот агол.

Едноставно уживајте и разбудете ја креативноста во себе:

12 филмски грешки од врвни филмови кои речиси и никој не ги забележува, а се очигледни (галерија)

Ние како тим и истражувачи ви претставуваме популарни и одлични филмови. Сепак, исто така знаеме дека дури и најдобрите од нив секогаш имаат неколку грешки. Тоа не ги  праваи полоши, се разбира, но по оваа галерија ќе имате добра причина да ги погледнете повторно и да се фокусирате на деталите да ги забележите недостатоците.

Погледнете:

#1# Iron Man 2

#2# Deadpool

#3# Forrest Gump

#4# Harry Potter and the Philosopher’s Stone

#5# Titanic

#6# Pulp Fiction

#7# The Fifth Element

#8# Tangled

Најчитани

Твитови