Формата на прстите ја одредува вашата судбина

Сите оние кои сакаат да дознаат нешто повеќе за својата судбина и за нивните јаки и слаби страни овој метод е решението. Што ги прави прстите толку важни? Па токму тие се уникатни! Отпечатокот од прстот уште во осмата недела од бременоста ја одредуваат нашата судбина за цел живот.

Постојат 4 главни видови на врвови на прсти: квадратна, заоблена, конусовидна и заострена.

Квадратна
Ако врвовите на вашите прсти се квадратни , вие сте реални – сериозни и насочени. Животот ви е успешен и имате шанса да направите добро пари и да постигнете многу големи успеси. Борбениот дух ве спасува од многу пречки.

Заоблена
Доколку пак, врвовите на прстите ви се заоблени, вие сте весела личност и голем оптимист. Брзо се приспособувате кон сите промени. Убедени сте дека на крајот се ќе се заврши добро и тоа во повеќето случаи се покажува точно така.

Конусовидна
Ако врвовите на прсите ви се конусовидни , вие сте вистински среќници. Ги имате сите квалитети на лидер, умеете да ги промовирате подредените и да го вадите најдоброто од нив. Не случајно сте секогаш во центарот на вниманието.

Заострена
Доколку прстите ви се со заострена форма, вие сте голем среќник. Овој вид на отпечатоци се најретките и најчесто се забележителни од далеку. За вас среќата е секогаш на ваша страна. Во животот се ќе ви биде гладко и лесно.

По колку часа дневно спијат најуспешните луѓе?

Иако денот не може да има повеќе часови од оние што ги има, може да се промени начинот на искористување на тие часа.

Некои од најуспешните луѓе во светот не само што работат надвор од работното време, туку времето предвидено за спиење го користат за завршување на своите дневни обврски.

Директорите како што се Indre Nooyi која работи во Пепси и Jack Dorsey кој работи во Twitter, сонот често го жртвуваат за да ја сработат работата.

Така на пример основачот на Twitter и CEO ма компанијата Square, Jack Dorsey во 2011 поминал 8-10 часа работејќи на Square, 8-10 часа на Twitter, па за сон им останале од 4 до 6 часа. 

Sergio Marchionne, CEO Fiat, спие само 4 часа, а вели дека буден го одржува кофеинот и цигарите.

Marrisa Mayer, Yahoo CEO, работела 130 часа неделно, што не ѝ оставало многу време за спиење. Вели дека и биле доволни само 6 часа дневно за јадење и сон. 

Helena Morrissey, CEO Newton Investmen Managment, тврди дека станува во 5 наутро, а некогаш и порано и почнува да праќа мејлови, додека нејзините деца спијат. Со семејството се дружи во 19:30, а после тоа повторно се фаќа за работа. 

Tom Ford, моден дизајнер вели дека неговиот успех не лежи во талентот туку во работната енергија. Тврди дека спие само 3 часа дневно! 

Tim Amstrong, AOL CEO, се буди во 5 наутро и работи до 7 навечер.

Што значи кога бебето силно клоца во стомакот?

Речиси секоја трудница чие бебе е многу активно во стомакот се запрашала дали ќе биде бебето толку живо и после породувањето.

Што значат тие силни удари, движења и превртувања?

Сите ние би сакале што побргу да дознаеме каков карактер ќе има бебето уште пред да се роди, па ги бараме знаците во секое мало движење кое тоа ќе го направи во матката. Може ли според движењата на бебето во стомакот навистина да се предвиди неговиот карактер?

Стручњаците велат дека не постои никаква врска помеѓу тоа колку е активно бебето во текот на бременоста и нејзиниот карактер после породувањето. Исто така, тие нагласуваат дека недостатокот на активност на бебето во стомакот не мора секогаш да биде причина за грижа.

Немал друг избор: Мајка му го фатила додека гледал порно, а тој...

Слушнал како доаѓа мајка му додека гледал порно на „pornhub“ на својот лап топ, и токму кога сакал да ја исклучи содржината за возрасно започнале проблемите.

Мајкл Дензел објави фотографија на Твитер од неговиот искршен лап топ. Сепак, најинтересна е причината поради која го направил тоа.

Како што напишал во твит под фотографијата, гледал порно на Интернет, кога слушнал дека неговата мајка се качува по скалите и оди кон неговата соба. Проблемот настанал кога страницата му се „замрзнала“ и не можел да ја исклучи.

Според неговите зборови, немал друг избор освен да го скрши екранот.

На прашањето зошто едноставно не го затворил лап топот, Дензел одговорил дека во тој момент тоа не му паднало на памет.

Најчитани

Твитови