ПРОНАЈДЕНА БАНКНОТА СО МОРНИЧАВА ПОРАКА: Моето име е Микела Бигс. Жива сум! (Видео)

Банкнотата од еден долар, од најновите е доказ во истрагата за исчезнувањето на Микаела Бигс, девојче кое исчезнало во 1999 година додека го чекала камионот со сладолед. 

На банкнота од 2009 напишана е порака:  „Моето име е МИкаела, киднапирана од Меса Аризона. Жива сум“. Мешутоа полицискиот истражувач Адам Струбел рекол дека ја прегледал банкнотата и дека се сомнева во нејзината автентичност. Истакнал дека името на Микаела е погрешно напишано и додал дека најверојатно се работи за безобразна шала. 

Дури и да се работи за автентичноста на банкнотата, „тешко би било да се влезе во трагот на Микаела“, додава тој. „На момент постоеше трошка надеж, но потоа се вративме во реалноста“ изјавил тој. „Со таа банкнота не можеме ништо“.
Детективот Стив Бери, портпарол на полицијата во Меси, рекол дека полицајците трагале по докази одкако во понеделникот дознале за банкнотата. 

 

„ Више не добиваме многу дојави. Но оние кои ги добиваме секогаш ги проверуваме, и секогаш се надеваме дека конечно ќе можеме да го решиме случајот“, рекол Бери. 
Помалата сестра на Микаела, Кимбер, била последната особа која ја видела. Девојчињата играле, чекајќи го камионот за сладолед. Микаела се возела со велосипед кога Кимбер  се вратила до куќата. Кимбер се вратила после минута ипол, но Микаела веќе била исчезната.

Случајот на Микаела бил предмет кој е со најголема истрага во историјата на полицијата на Меси. Прибрани се повеќе од 800 докази и примени се повеќе од 10.000 дојави.

Еден од детективите Џери Гисел кој водел истрага рекол дека доказите укажуваат на тоа дека Микаела бегала од некој. 

„Не станува збор за некој кој го познавала или некој со кој доброволно отишла. Го фрлила велосипедот и потрчала накај куќата. Мислам дека некој ја зграбчил и ја однел со автомобил“, изјавил Гисел.

ПРОСТИТУТКА ПРЕТЕПАЛА МАЖ: Тој сакал сексот да и го плати СО ВАРЕНО ЈАЈЦЕ! (фото)

Маж во Зимбабве бил тешко ранет и нападнат од проститутка, која по него фрлала со пивски шишиња. Ова се случило одкако тој и понудил да и плати за секс со варено јајце. 

Мосесес Мушонга - 28, ја спроведувал својата студија во градот Мвурви, и се возбудил на една 23-годишна „ноќна дама“.

Тој ја допирал и мазел по градите, без дозвола пред да ја праша за секс, во замена за варено јајце. Тој и кажал дека го потрошил неговиот последен коин на две јајца, но да ја направи целата ситуација полоша, тој веќе изел едно јајце. 

Проститутката - „Ноќната дама“ веќе се чувствувала навредена, и збеснала, па започнала да го мава со пивскли флаши, а потоа го удрила по лице, пред да го исфрли. 

Таа не била оптужена, а како изјава на судот дала едноставно објаснување дека тој мора да си ја научи лекцијата. 

МАЖИ ВНИМАВАЈТЕ - Жените им прават магии на мажите: Ако таа ве „ЗАКЛУЧИ“ нема да можете да имате ерекција, еве и зошто!

МАЖИ ВНИМАВАЈТЕ – КОГА ЖЕНИТЕ ВИ ПРАВАТ МАГИИ: АКО ТАА ВЕ „ЗАКЛУЧИ“ НЕМА ДА МОЖЕТЕ ДА ИМАТЕ ЕРЕКЦИЈА, А ЕВЕ И ЗОШТО

Мажите кои живеат во  околина  каде живеат влашки семејства во голем број веруваат  дека нивната полова сила може да зависи од  расположението на жените. Тие поради посесивноста, љубомората или одмаздата, со помош на влашките гатачки може да го доведат мажот во доста тешка ситуација.

Мажот  се заклучува за да не може да има односни со ниту една жена, или пак да не може да води љубов само со одредена жена. Освен полна немоќ, мажот се чувствува лошо, го напуштаат го силата и волјата  да се бори, па може и да умре. Вака врзаните мажи често пати и самите бараат помош од гатачките за да ги одврзат.

Мажите најчесто ги заклучуваат нивните сопруги за да не ги мамат, но и љубовниците за да не можат да имаат сексуални односи со сопствените жени.

Се заклучуваат со „мртва вода“, „змиска вода“ или пак белег од  тој што се заклучува се закопува во нечиј гроб или се потура во сандак на покојник. „Мртва вода“ е водата со која се бањал покојникот или водата од легенот која стои под сандакот на покојникот.

„Змиска вода“ се прави така што се фаќа змија и се става во шише со вода каде умира. Кога таквата вода ќе се фрли во дворот на некој, луѓето бегаат едни од други како од змии.

Една од најпознатите влашки гатачки баба Јованка Житеа oд Јабуковац во Србија успешно ги отклучува заклучените мажи, применувајќи ја следната постапка:

-Во карти гледам дали некој маж е заклучен. Со црвен конец ја мерам висината на тој човек, а потоа со тој конец го врзувам босилекот со кој потоа му баам. Во водата се става: босилек, темјан, сол, семки од сладок пипер, гранка врба, јаболко и дива метла која се бере на Свети Јован, 7 јули. Потоа се отклучуваат три катанци девет пати, ја објаснува баба Јованка постапката за отклучување.

Бабата Јованка тврди дека успешно отклучува човек до прв обид. Ретко кој, кој е заклучен на повеќе начини, мора да дојде по втор пат кај неа. И жените може да бидат заклучени, но ова се поретки случаи.
Интересно е дека кога мажот е заклучен, официјалната медицина не може да му помогне. Дури ниту 2виагра“ не помага во таквите случаи.

Најчитани

Твитови