Еве како изгледаат затворските ќелии ширум светот!

Повеќе од 10,53 милиони луѓе ширум светот живеат зад решетки, во затвори со различен степен на обезбедување, каде ги одлежуваат казните за сторените злодела.

Во споредба со 2000, вкупниот број на жени кои отслужуваат казна се зголемил за околу 50%, а бројот на машки затвореници се зголемил за 18%. Бројот на затвореници по глава на жител се разликува од земја до земја. На пример, во САД има 698 затвореници на 100.000 жители, додека во Данска има 61.

Условите во затворите варираат во зависност од општата економско-социјална состојба на земјата и од степенот на обезбедување на казнено-поправната институција. Вака изгледаат затворските ќелии ширум светот...

15 г. од првото појавување на Чуктераш на музичката сцена - Потсетете се на аудицијата (видео)

Се појави преку ноќ на музичкаа сцена, ги освои симпатиите на публиката и за кратко време стана препознатливо лице на музичкото шоу Ѕвездите на Гранд. Пошироката јавност ја запозна пред нешто повеќе од петнаесет години т.е. од првата аудиција на Ѕвздите на Гранд.

Иако денес не актуелна и присутна на музички план Славица сепак е една од естрадните фолк диви чиишто мега хитови се дел од многу плеј листи на радио станиците и котираат високо на музичките анкети.

Ова е нејзиниот прв настап:

Благојчо од М. Каменица не одговори ни едно прашање: Главен град на Јамајка е Германија или Русија! (урнебесно видео)

Некои луѓе ја имаа желбата да се појават на тв по секоја цена, па каков и да е крајот.

Благојчо е еден од натпреварувачите во еден македонски натпреварувачки квиз, во кој не погоди ниту едно прашање. Едноставно, даде одговори кои ги насмеаја сите, погледнете:

Најчитани

Твитови