Јапонија, земјата во која секојдневно живеат модерното и традицијата (Фото)

Фотографот Такаши Јасуи од Кјото со својот фото-апарат ја доловува неверојатната убавина на секојдневниот живот во Јапонија. Тој поетски доловува моменти на минувачите, лута низ напуштени патишта и фотографира луѓе кои се губат во моменти на осаменост.

“Фотографијата е повеќе од задоволство, тоа е страст”, пишува тој на неговата интернет страница, а неговата страст го доведе да ја создаде оваа прекрасна визуелна ода за својата земја.

Дали знаете како изгледа венчаница од 35 метри свила? (Фото)

Нел Дајмонд, ќерка на еден од најуспешните британски банкари, Роберт Боб Дајмонд имала свадба од соништата која траела три дена и прекрасна венчаница.

За невестата за да ја облече венчаницата и биле потребни да и помогнат неколку луѓе, а погледнете и зошто:

Кога завршила церемонијата, која се одржала на југот на Франција, Нел се преоблекла во многу помала, но ништо помалку елегантна венчаница во стил на грчка божица.

Избрани најлошите 18 албуми во 21-от век

Секоја година еден албум посебно го привлекува вниманието на музичките критичари, по што многу брзо ја понесува титулата – Најлош албум на годината.

Интернет страницата „Метакритик“ направи листа на најлоши музички албуми за секоја година, почнувајќи од 2000-та досега.

На листата, која е направена врз основа на оценката на критичари и публиката, се наоѓаат албуми на многу популарни музичари.

2000: Енија – „А Day Without Rain“

Оценка на критичарите: 41/100

Оценка на публиката: 8,5/10

2001: Ран ДМЦ – „Crown Royal“

Оценка на критичарите: 43/100

Оценка на публиката: 4,3/10

2002: Фил Колинс – „Теstify“

Оценка на критичарите: 34/100

Оценка на публиката: 6,3/10

2003: Лимп Бизкит – „Results May Vary“

Оценка на критичарите: 33/100

Оценка на публиката: 4,1/10

2004: Дирти Вегас – „Оne”

Оценка на критичарите: 35/100

Оценка на публиката: 2,1/10

2005: Аланис Морисет – „Јagged Little Pill Acoustic“

Оценка на критичарите: 40/100

Оценка на публиката: 6/10

2006: Кевин Федерлајн – „Playing With Fire“

Оценка на критичарите: 15/100

Оценка на публиката: 2,2/10

2007: Стуџис – „Тhе Wierdness“

Оценка на критичарите: 44/100

Оценка на публиката: 5,7/10

2008: Луј XIV – „Slick Dogs and Ponies“

Оценка на критичарите: 37/100

Оценка на публиката: 5,9/10

2009: Крис Браун – „Graffiti“

Оценка на критичарите: 39/100

Оценка на публиката: 5,1/10

2010: Лил Вејн – „Rebirth“

Оценка на критичарите: 37/100

Оценка на публиката: 3/10

2011: Вива Брадер – „Famous First Words“

Оценка на критичарите: 34/100

Оценка на публиката: 2,7/10

2012: Крис Браун – „Fortune“

Оценка на критичарите: 38/100

Оценка на публиката: 3,4/10

2013: Мегадет – „Super Collider“

Оценка на критичарите: 41/100

Оценка на публиката: 5,5/10

2014: Џенифер Лопез – „А.К.А“

Оценка на критичарите: 44/100

Оценка на публиката: 5,4/10

2015: Мет и Ким – „New Glow“

Оценка на критичарите: 52/100

Оценка на публиката: 5,1/10

2016: Чарли Пут – „Nine Track Мind“

Оценка на критичарите: 37/100

Оценка на публиката: 4,4/10

2017: Чејнсмокерс – „Меmоriеs: Dо Not Оpen“

Оценка на критичарите: 43/100

Оценка на публиката: 1,8/10

2018: Џастин Тимберлејк – „Man of the Woods”

Оценка на критичарите: 55/100

Оценка на публиката: 5,5/10.

Најчитани

Твитови