Ова се шесте заблуди за сексот по педесетатта!

Еве типични заблуди за оваа важна животна активност…

Либидото не може да се ограничи со годините на живот. Кој вели дека сексот станува дел од минатото во средната животна доба?

Еве типични заблуди за оваа важна животна активност…

 1 Постарите жени се лоши љубовници

Неточно! Со векови постарите жени ги воведувале помладите мажи во светот на задоволствата. Искуството и мудроста се на ваша страна. Затоа бидете горди на себе.

Ако ве обземе малодушност, победете ја со потсетување на споменатиот факт, или метнете се на некои славни жени што и во шестата, па и во седмата деценија од животот се олицетворение на сексапил – Сузан Сарандон, Хелен Мирен, Мерил Стрип и многу други.

2 Постарите жени не сакаат орален секс

Тоа е дел од потребите и од преференциите, а не од годините на живот – некои жени сакаат орален секс а некои не. Годините на живот и стекнатото искуство можат само да ѝ дадат самодоверба дека жената го прави она што ѝ годи, а не само за да го задоволи партнерот.

3 Постарите жени не сакат секс колку што го сакаат постарите мажи

Жените сакаат само повеќе разговор за време на сексот. На жените им е потребна предигра, како и да почувствуваат дека се посакувани. Ако вашиот партнер не го сфаќа тоа, отворено поразговарајте со него.

За многу жени , предиграта започнува со нежен поглед, зборови и допири, кои не мора задолжително да бидат со еротска природа и можат да траат цел ден. А сексуалната желба не се гаси од биолошки причини, односно поради годините.

4 Либидото побрзо опаѓа кај постарите жени отколку кај постарите мажи

Тоа е многу комплексно прашање. Сексот е многу повеќе од физичка пенетрација. Нежни допири, милување и бакнежи – сето тоа е дел од сексуалната предигра.

Физичката активност може да придонесе во одржување на либидото, како и одредена хормонска терапија, доколку е потребно.

Многу жени тврдат дека по 50-та година од животот точно знаат што им е потребно, а со големото искуство, тука се сите предуслови за добар секс.

5 Постарите жени немаат сексуални фантазии

Многу жени активно размислуваат за сексот и фантазиите се составен дел од нивниот живот.

Од друга страна, ако за време на сексот размислувате за други нешта (или за трето лице), тогаш дефинитивно треба да испробате нешто или некој попривлечен.

Фантазиите се нормален начин на функционирање на мозокот. Но никој не умее да чита мисли.

Затоа, ако сакате да реализирате некоја од своите фантазии, за која верувате дека ќе ви го зголеми задоволството, тогаш предложете му ја на партнерот.

 6 Сензитивноста на интимните делови е помала кај постарите жени

Тоа зависи од жената. Иако хормонските промени кај многу предизвикуваат сувост на вагината, сепак тоа не е правило. Во тој случај постојат многу решенија, а едно од најефикасните е примена на лубрикатни на водена основа.

Ако имате некоја од овие 5 особини, заслужувате покачување!

Постојат вработени на кои поради нивните очигледни квалитети треба да им се посвети внимание. Иако како претприемач треба да внимавате на своите пари, некои работници поради големиот придонес заслужуваат моментално покачување.

Ова се некои од тие вработени:

1. Оние кои носат најмногу приходи

Не е важно каков вид е работата, но сосема е јасно: лицето кое ви носи најмногу приходи заслужува покачување според сите критериуми.

2. Оние кои имаат непроценливи вештини

Некои вештини не може да се научат, а тоа е пред се личност и став пред клиентите. На пример, ако ангажирате келнер кој секој го сака и поради кој сите доаѓаат во кафулето, треба да го наградите со покачување.

3. Оние кои даваат повеќе од 100 проценти

Ако имате работник кој секогаш ја става даската високо и успешно ја прескокнува, би требало да знаете да го цените. Малку се оние кои се целосно посветени на работата, и не дозволувајте да ви се “лизне” од раце.

4. Оние кои се тука од почетокот

Постојат работници кои се со вас од почеток, но поради различни циркулации на луѓе во компанијата, може да се чувствуваат во подредена положба. Не дозволувајте да паднат во летаргија – со покачување покажете им колку ги цените.

5. Оние кои еден ден би можеле да ја преземат работата

Во сè, а особено во бизнисот, важно е да мислите на иднината. Ако препознаете личност во компанијата која можеби еден ден ќе го преземе водењето бизнис, направете сè за да ја задржите, а финансиските ресурси често се добра гаранција.

Зошто треба да барате работа на почетокот на годината?

Според податоците кои неодамна ги анализарал порталот “Monster”, јануари и февруари се најпопуларните месеци за луѓето кои бараат нова работа.

За среќа, кај лицата кои бараат работа, отворањето на работни места исто така се зголемува на почетокот на новата година, бидејќи работодавците добиваат нови, освежени годишни буџети.

Веб-страницата за барање работа ZipRecruiter пишува дека објавувањата на работни места обично се зголемуваат за 15 проценти од декември до јануари. Бидејќи бројот на барани работници рапидно расте на почетокот на годината, процесот на аплицирање може да стане поконкурентен.

Џулија Полак, економист на трудот во компанијата ZipRecruiter, претходно изјави за CNBC Make It дека клучот за да се добие работа е да се пробие низ толпата. „Регистрирајте се рано и веднаш одговорете на било кој емаил или повик за интервју за работа“, препорачува таа.

Грег Мекбрајд, главен финансиски аналитичар во Bankrate, вели за CNBC Make It дека благодарение на тесниот пазар на труд со ниска невработеност, невработените можат да постигнат значителен раст на платите со наоѓање на нова улога.

Bankrate неодамна анкетираше 1.000 луѓе и откри дека во 2019 година 28 проценти од работниците добиле покачување, 12 проценти од работниците добиле подобро платена работа, а 10 проценти добиле покачување и подобро платена работа.

Мекбрајд вели дека не бил изненаден што помалку од половина од вработените добиле покачување на платите оваа година.

Брајан Кроп, потпретседател на истражувањето во Gartner, за CNBC Make It вели дека во 2018 година просечното зголемување на надоместокот за работник кој ја напуштил старата работа поради нова изнесувало околу 15 проценти.

„Никогаш нема да ги добиете тие 15 проценти со тоа што ќе останете на својата моментална работа“, вели Кроп. „Тоа едноставно нема да се случи“.

Поради оваа причина, сега може на време да барате нова работа, дури и ако сте задоволни со моменталната, па дури и ако тоа бара да се преселите во нов град.

Лиз Весел, ко-основач и извршна директорка на работни места во WayUp, вели дека оние кои бараат работа би требало секогаш да бидат отворени.

„Бидете отворени за различни видови на опции, особено ако можете да бидете флексибилни за локацијата“, изјави претходно за CNBC Make It. „Да се ​​биде на нова и помалку непозната локација, исто така, може да ви помогне да научите повеќе за себе и подобро да се нурнете во новата улога“.

Најчитани

Твитови