Убавина е во деталите - Во Неуромедика посетете го естетскиот и пласитичен хирург д-р Чагри Саде

Деталите на вашиот лик, големината на вашите усни, совршената кожа која го содржи животното искуство, но и суптилно и естетски подобрено на префинет начин кој едноставно ја поттикнува вашата внатрешна убавина. Деталите на вашиот изглед на тело, графи, стомак, нозе кои со многу едноставни и лесни процедури можат да го подобрат изгледот и да ја поттикнат вашата самодоверба.  

Секој од овие детали можат да бидат онакви какви посакувате само реализирани од вештите раце на естетскиот и пласитичен хирург д-р Чагри Саде. 

Изборот на доктор и хирург на кој го доверувате вашиот физички изглед е од непроценцлива важност. Особа која пред се е медицинско лице кое работи повеќе години во својата струка и има стотици задоволни пациенти, вистински професионалец кој континуирано ги следи сите светски трендови во реализирање на сите инетервенции, естета која ги разгледува и интерпретира интервенциите според највисоки естетски норми.

 

Д-р. Чагри Саде е паслетичен и естетски хирург кој доаѓа од Истанбул, Турција, земјата која е 5та во свет во категорија на естетски хирурзи и беспрекорните резултати од самите интервенции во поглед на реализација и секако естетика и убавина.

Tретмани и интервенции кои ги изработува д-р. Чагри Саде се:

⦁ Ринопластика – естетски хируршки зафат на нос

⦁ Отопластика – хируршка корекција на истакнати уши

⦁ Секундарен хируршки зафате на нос

⦁ Зголемување на гради

⦁ Покревање и зголемување на гради

⦁ Мамопластика – покревање на гради

⦁ Намалување на гради

⦁ Блефаропластика – хируршка интервенција на очните капаци

⦁ Палпебрае инфериорна хирургија

⦁ Масно вбризгување (лице)

⦁ Ласерска/васер хи-дефо липосукција

⦁ Целосен лифтинг на лице

⦁ Среден лифтинг на лице

⦁ Абдоменопластика

⦁ Хирургија на раце

⦁ Хирургија на фемур

⦁ Трансплатација на коса

⦁ Лифтинг на веѓи

⦁ Француски лифтинг

⦁ Аква голд третман

⦁ Ботокс

⦁ Полнење филер

Закажете термин кај д-р Чагри Саде за среда (24.01.2020) во Болница Неуромедика на телефонските броеви 02 3133 313 и 075 402 000 или plasticsurgery@neuromedica.com.mk

Стрес, пад на имунитетот и несоница: Животот без секс носи сериозни последици

Научниците имаат добри причини да тврдат дека сексуалната интимност е една од најважните компоненти на човечкиот живот.

Иако можеби не сте свесни за тоа, кога ќе престанете да водите љубов, во вашето тело се одвиваат одредени процеси.

Нарушен сон

Освен несониците кои можат да се појават, експертите велат дека оние кои се во период на апстиненција почесто сонуваат сонови во кои водат љубов.

Жените стануваат асоцијални

Чувствата ги одредуваат хемиските процеси кои се одвиваат во нашиот мозок. Кога водите љубов, крвта се полни со одредени хемикалии поради што чувствувате цел спектар на позитивни емоции. Кога ќе му го одземете на телото овој природен процес, ја нарушувате својата внатрешна хемиска рамнотежа. Како резултат на тоа, кај повеќето жени следува депресија, пад на расположението и самодоверба. По долг период на апстиненција, жените воглавно стануваат попребирливи и тешко се впуштаат во нови врски.

Се јавува стрес

Интимноста е еден од природните начини како да се ослободите од стресот. Мигрената, несоницата, недостатокот на апетит и соновите се сигнали кои телото нѝ ги испраќа кога нѝ се потребни промени.

Пад на имунитетот

Интимноста го зајакнува имунолошкиот систем, активирајќи производство на имуноглобин, што ја зголемува способноста на телото да се бори против болестите и создава одбранбен систем. Една научна студија покажала дека имунитетот и сексуалните односи се навистина поврзани.

Ментална нерамнотежа

Сексот ги стимулира менталните активности. Оние кои редовно имаат интимни односи имаат повеќе енергија, додека некои научници тврдат дека во тој случај и концентрацијата и креативноста се на повисоко ниво.

Специјалисти доктори хирурзи со интернационално искуство од регионот дел се од Хируршкото одделение на Болница Неуромедика

Неуромедика е првиот приватен медицински бренд во Македонија кој веќе 28 години работи на полето на современа и напредна здравствена заштита. 28 години искуство поминати низ константен раст и развој и стремеж да се достигне врвно здравство и беспрекорни услови за лекување на нашите пациенти.  

Минатата година започна со работа и Одделот за Хирургија каде се изведуваат сите хируршки интервенции, од наједноставни до најсложени, благодарение на искусната хируршка екипа.   

Долгогодишното искуство на врвните хирурзи и врвниот професионален медицински тим се гаранција за беспрекорен оперативен и постоперативен третман на пациентите. Најсовремената медицинска опрема и апаратура која е последно достигнување во медицинскиот свет, е само уште еден доказ за посветеноста на грижата за своите пациенти. Сето тоа води кон врвна здравствена услуга и нега во Болницата Неуромедика која цели 28 години е партнер на Вашето здравје.  

Одличниот тим од врвни домашни хирурзи кои се препознаени од македонската јавност како исклучителни експерти и професионалци во својата област, проф. д-р Мирче Симеонов, прим.  д-р Воислав Кајевски и спец. д-р Бошко Ставрески ги извршуваат хируршките третмани од општа, абдоменална хирургија и трауматологија.   

Во Болница Неуромедика покрај редовните хируршки третмани се изведуваат интервенции од страна на врвни хирурзи од регионот како д-р Владимир Сенекович, хирург по трауматологија од Љубљана, Словенија, проф. д-р Владимир Дугалич, општ хирург од Белград, Србија и од Турција, Д-р Чагри Саде, пластичен и естетски хирург, сите врвни професионалци и докажани хирурзи во светот на медицината.  

Најчитани

Твитови