Билка која е поефикасна и од хемотерапија - коренот од глуварче ги лечи и најтешките болести!

Глуварчето спаѓа во родот на билки и е од фамилијата Asteraceae. Расте и покрај патиштата и околу населените места. Оваа билка го јакне организмот и му помага на телото да се ослободи од отровите. Глуварчето е природен лек и за многу заболувања. Глуварчето се користи и при проблеми со бубрезите, црниот дроб, жолчката, дигестивниот систем, ефикасен е за прочистување на организмот и за подобрување на метаболизмот.

Коренот на глуварчето е поефикасен и од хемотерапијата – таа ги уништува сите клетки, додека глуварчето ги убива само канцерогените. По серија на истражувања на канадски научници покажа дека коренот од глуварче ги уништува клетките на ракот, без да нанесува никакви штети на здравите. Во народната медицина, глуварчето се применува за јакнење на организмот и за пролетно чистење на крвта. Од него може да се прави чај, сируп или вино.

Коренот од глуварчето има сложен хемиски состав. Млечниот сок од глуварчето содржи: хетерозиди, јагленохидрати, минерали, и други корисни состојки, па често се користи за лекување на камен во жолчната кеса, камен во бубрегот, за атеросклероза и многу други заболувања.

Пред почеток на летото вреди да се знае зашто не треба да се пие алкохол со мраз, во кафуле

Секоја четврта коцка мраз за разладување на пијалаци во европските барови, кантини и ресторани не ги исполнува здравствените стандарди и содржи феклани бактерии како ешерихија коли, покажа истражувањето спроведено од Здружението на хемичари на швајцарските кантони.

Анализата покажала дека 26 проценти од земените примероци биле хемиски и здравствено неисправни, бидејќи во мразот биле пронајдени бактерии како ешерихија коли, псеудомнас и ентеркоки, а тие може да предизвикаат гастроинтестинални проблеми.

Претседателот на здружението Отмар Дефлорин вели дека тие резултатите укажуваат на нехигиенските услови на работа на апаратите за правење мраз, кои често се чуваат во подруми, лошо се одржувани, а на квалитетот на водата воопшто не се посветува внимание.

Од сега размислете дали ќе нарачате пијалак со мраз!

Чај на боговите со иневеројатно лековит ефект- Неговата цена е 30 пати поскапа од златото

Дрвените грмушки од кинеското растение да хонг пао произведуваат еден од најскапите чаеви на светот. Цената на овој чај е 30 пати повеќе од цената на златото.

Еден богат купувач купил во 2020 година 20 грама од чајот за неверојатни 28 ијади долари. Дури и земјата каде што пиење чај е во културата на народот и претставува уметничка форма, оваа цена се смета за запрепастувачка бидејќи еден грам чај чини 1.400 долари и тоа го прави еден од најскапите чаеви на светот.

-Иако со изгледот овој чај личи дека им е наменет на просјаците, со цената е резервиран за царевите, а срцето му е како на Буда – вели Сјао Хуи, послужител на чајот од градот Вујишан во јужна Кина.

Хуи и неговото семејство со генерации се занимаваат со одгледување на ова растение.

Најчитани

Твитови