Храброст или глупост: Слики направени со човечка крв! Убаво, но морбидно (фото)

Човековата кративност и фантазија понекогаш оди до тој степен што се претвора во бизарност. Постојат и таков тип на уметници и сликари, ако не сте знаеле, кои сликаат со вистинска крв. Оние најстраствените на ваквиот вид на уметност одат и до степен да ја користат својата крв како материјал. Овие дела навистина фасцинираат, но се чини дека се бизарни. Што мислите вие?

Актерот Трајковски, од македонските приказни, на колена пред трудната сопруга (фото)

Важи за еден од најпопуларните актери, од новата генерација, во Македонија и пошироко.

Речиси секој ден го гледаме на тв екраните во македонските народни приказни или пак го слушаме неговиот глас од синхронизација на турските серии.

Кирил Трајковски на македонската публика и е доста познат и од ликот на Максим од истоимениот филм. Наскоро тој ќе биде горд татко, а доказ за тоа е фотографијата која молскавично ги освои социјалните мрежи. Вистинска бајковита предновогодишна еуфорија во домот на младиот актер.

Тони Михајловски удри по оние кои се жалат од МНТ: "Прокиснуваше и кога не врнеше. Како да извираше од цевките говнаруши."

Тони Михајловски удри по оние кои се жалат од МНТ:

Прокиснуваше и кога не врнеше. Како да извираше од цевките говнаруши. И извираше. Или они се зноеја. А тек кога врнеше. А па кога имаше снег. Или ветер. Ѕивра анасамбл. Надвор беше потопло. Промаја и шуга на сите страни. У џебовите од костимите неретко гомце од глувче, или благ мирис на мачкина урина. За среќа и против уроци. На костимот, посебно ако е капут или сако можеше да се прочита, со најлошиот ракопис напишано името на тој што го носел. Петре, Илија М, Илија Џ, Душко, Шиле и др. На секое имаше по неколку. И нашите со најтазе маркер а истиот ракопис. Ја мислам дека некои не беа испрани од донесувањето во фундусот. Ама во нив ги направивме скоро сите ликови. Ништо од ова не ни сметаше да креираме. Да ги забавуваме, расплакуваме, или убиваме од досада оние што доаѓаа да не гледаат. А на почетокот никој не доаѓаше. У МНТ, пустош у публика. Драмски три месеца распродаден. Чија си, Шприцери, кај нас “железен репертоар”. Заварен. Никој не го гледа. Па после почнаа да идат. Се повеќе и повеќе. Па не идеа. Па пак почнаа. И постојано така доаѓаат и си одат луѓето. Остануваме секогаш ние. Актерите, техниката и бифеџиите. Остануваме и по 12 до 16 часа. Луѓето утре може нема да дојдат. Ние да. Сме доаѓале и кога сме најболни и сме играле, со скршени нозе и раце, шинат врат, 39,2 температура, 4 дена после операција на кила. Никој не приметил. Не можат и да сакаат. Доаѓаат и си одат. Некои не ни влегле на претстава. До бифе и толку. И трпиме све за уметноста, и не бараме друга награда освен аплауз. И да сакаме кај нас друго и нема. Ама не трпиме неправда и нечовечност. Таков е МНТ. Сме одложувале претстави за неплатени хонорари, затоа што замениле колега, затоа што колега не дошол, затоа што бил издрогиран или пијан ретко сме одложувале но сме одложувале, сме “бутнале” претседател на Чернодрински после 27/8 год. Драмски е создаден од глумци од МНТ кои си отишле незадоволни од управувачката структура. Направиле куклен театар, па детско младински, па Драмски. Бунтовничко, и човечко е тоа гнездо на “наркоманијата и развратот” ко про милуваат да кажат често нашите пријатели критичари. Имам уште многу работи да ви кажам зошто се “сакаме” и го сакаме МНТ. Ама не мора.

Најчитани

Твитови