Се будите во 3 часот - еве што се обидува вашето тело да ви каже

Телото е неверојатен механизам. Во него за време на спиење се случуваат бројни хемиски реакции и промени кои многумина се поврзани со работите кои ги работиме во текот на денот.

Ако навечер се будуите во исто време или пак не можете да заспиете , ова е вистинската причина за состојбата на вашето тело.

Ако се будите меѓу 23:00 и 01:00 часот 

Ова време е поврзно со жолчниот канал. Овој орган ги разградува маснотиите кои сте ги внесле во организмот во текот на денот.  Будењето во ова време значи дека јадете претшка и премасна храна и дека е време да го промените начинот на исхраната. 

Исто така будењето  во ова време може да значи и дека во себе задржувате негативни емоции проследено со гнев кон себе или кон други. Вашите или туѓите грешки ве држи будни.

Ако се будите меѓу 01:00 и 03:00 часот 

Во ова време телото го  освежува црниот дроб кој е чистач на нашиот организам.

Будењето во оваа доба може да значи дека на вас црниот дроб ви е преоптеретен и поради тоа работи засилено. Телото вас ве предупредува да ја промените исхраната и да намалите со алкохолот. 

Исто така будењето во ова време поврзано е и со негативни емоции како што е лутината, гневот и вина поради што тешко можете да се опуштите. 

Ако се будите межу 03:00 и 05:00 часот 

Во оваа доба од денот е поврзано со белите дробови кои содржат кислород кои телото го одготвуваат за нов ден. Во тоа време белите дробови се чистат. Ако се будите меѓу три и пет во ноќт, тоа може да биде знак дека вашите бели дробови се преоптеретени со загаден воздух или цигара, но и од тешка храна. 

Исто така будењето во ова време  е поврзано со чуството на тага  и жалење кое можеби ви се случило нешто негативно или депресивно кое не сте успеале во целост да го решите или прифатите. 

Ако се будите меѓу 05:00 и 07:00 часот

Ова време е поврзано со дебелото црево кое тогаш се чисти и обновува. Овој процес е многу важен за целиот организам, а будењето во ова време може да значи дека телото е дехидрирано и дека му недостасува вода. 

Кога станува збор за емоциите , будењето во 5 и 7 наутро е поврзано нетрпеливоста, празнината и несигурноста. Исто така, тоа може да значи дека во животот ви недостасува  промена. 

11 работи што ќе ги разберат само браќата и сестрите меѓу кои постои голема разлика во годините

Дали некогаш луѓето помислиле дека вашиот помал брат или сестра се ваши деца? Кога постои голема возрасна разлика меѓу браќата и сестрите, нормално е тоа што луѓето се збунуваат. Помеѓу повеќето браќа и сестри не постои толкава разлика во годините, што значи дека тие поминуваат горе-долу низ истите работи во животот. Но, кога случајот не е таков, нивната врска е поинаква. Ова се 11-те работи што ќе ги разберат само браќата и сестрите меѓу кои постои голема разлика во годините…

1. Вашите помали браќа или сестри сте ги гледале како кукли

Тоа значи дека сте ги облекувале како што сакате, без воопшто да ги прашате. Сега не можете да го правите истото, но сигурно постојат фотографии кои служат како докази за тие убави времиња.

2. Секогаш ги прашувате што значат најновите сленгови

Не сте разбирале што значи „LOL“ или „YOLO“ додека не ви објасниле вашите помали браќа и сестри.

3. Никогаш не се карате, бидејќи немате причина зошто да се карате

Не ја носите истата облека, немате исти интереси и симпатии. Вие навистина немате за што да се карате!

4. Многу ви било тешко да гледате телевизија заедно

Сега работите се сменети, но додека сте растеле, ретко кога ви се допаѓале истите емисии и цртани филмови. Сте морале да гледате „Телетабиси“ наместо „Млади бунтовници“ и тоа ве вадело од кожа.

5. Сте научиле да давате одлични совети

Со оглед на тоа што сте биле многу помлади или постари, сте можеле да понудите многу поразлична перспектива на работите од онаа на вашите браќа и сестри. Понекогаш на луѓето им е потребен совет од некој постар и поискусен, но понекогаш потребно е да се согледаат нештата од детски аспект. Секогаш можете да сметате едни на други без оглед на вашата разлика во годините.

6. Сте се зближувале благодарение на вашите „смотани“ родители

И вие и вашите браќа или сестри сте се нашле во ситуација кога сте биле засрамени од вашите родители. Тие не ги разбираат најновите трендови и постојано се обидуваат да најдат начин да допрат до вас, но никогаш нема да успеат во тоа.

7. Постојано слушате дека сте премногу стари или премногу млади

Доколку вие сте постариот член во семејството, сигурно вашите браќа или сестри ве нарекувале „баба“ или „дедо“. Вие, пак, сте им велеле дека се бебиња и дека треба да „изедат уште многу фурни леб“ за да ве стигнат. И покрај сите закачки, јасно е дека не можете да живеете едни без други.

8. Никогаш не се однесувате во согласност со вашите години

Ако сте постари, секогаш имате некој околу вас кој ве подмладува и тоа се вашите братчиња и сестричиња кои ве потсетуваат дека не треба да го сфаќате животот премногу сериозно. Доколку вие сте помладите, вашите постари браќа и сестри сигурно ви помагале да се однесувате позрело.

9. Многу сте заштитнички настроени

Ако некој се обиде да ги повреди вашите браќа и сестри, вие веднаш заземате заштитнички став. А доколку не ги одобрите нивните љубовни партнери, на таа врска ѝ се гледа крајот.

10. Понекогаш се чувствувате изгубено кога ќе ви ги кажат нивните интереси

Немате поим зошто на вашите помали браќа или сестри им се допаѓаат новите бендови кои звучат како некој да дере мачки, а тие, пак, не можат да разберат што ви е толку интересно кај вежбањето јога. Навистина се трудите да се разберете едни со други, но тоа понекогаш едноставно не се случува.

11. И покрај сите разлики, вие сте најдобри пријатели

Не би ги менувале вашите браќа и сестри со ништо друго на светот, а знаете дека и тие се чувствуваат на истиот начин.

„Мртов пијан“ седнал зад воланот: Никој не верува колку промили алкохол му измериле

Бидејќи постоела опасност дека ќе продолжи да вози пијан, возачот е уапсен и одведен прво на лекарски прегледи, а тек после тоа во полициска стануца. Следува поднесува на обвинителниот предлог.

Во петокот, околу 1.45 по полноќ во Виротивица, во Хрватска, полициски службеници од сообраќајната полиција на овој град го затекнале 26 годишниот возач, како под дејство на алкохол од дури 4,90 промили, управува со своето возило.

Момчето не застанало додека му била крената таблата „СТОП полиција“, туку продолжил со возењето, а подоцна бил застанат. Бидејќи имало можност да продолжи да вози пијан, возачот бил уапсен и одведен прво на лекарски прегледи, а после тоа во полициска станица. Следува поднесува соодветна пријава.

Најчитани

Твитови