EXCLUSIVE MK
Компјутери НАСЛОВНА Шоу биз

Вештачката интелигенција ќе може да создава музика според текстот?

Во „Google“ работат на алатка што ќе може да продуцира музика, а се базира на вештачка интелигенција.

Алатката ќе се вика „MusicLM“ и додека обичниот корисник не може да ја употребува за свои потреби, компанијата веќе објави неколку примероци музика продуцирани преку алатката.

Според достапните податоци, алатката ќе може да трансформира и свиркање или мелодија во други инструменти.

Од Гугл велат дека засега алатката и наодите од истражувањето при нејзино креирање ќе бидат достапни само за луѓе кои работат на создавање на други музички системи со помош на вештачка интелигенција. Досега јавно се објавени податоци со околу 5.500 парови музика-текст кои може да бидат корисни за обука и проценка на други музички системи кои ќе работат на полето на вештачката интелигенција.

Photo by James Stamler on Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Цените на годивата повторно во скок

Angela

НАПОЛНЕТЕ СИ ГО ПАРИЧНИКОТ ОВОЈ ВИКЕНД – доколку планирате да одите на споен викенд во Грција овие НОВИ цени мора да ги имате на ум!

Angela

Дневен хороскоп за понеделник (30.08.2021)

Angela