EXCLUSIVE MK
ВЕСТИ Економија

Во тек е исплатата на дополнителен образовен додаток

Во тек е исплатата на дополнителен образовен додаток. Во нашата држава околу 30.000 деца го користат правото за образовен додаток кој изнесува 12.240 денари за средношколци и 8.568 денари за основци, велат од Министерството за труд и социјална политика.

Со дополнителната исплата се опфатени 3.872 корисника, кои имале позитивно решени жалби или задоцнето известување од страна на училиштата. Исплатата на правото за образовен додаток се врши секоја година до 31 октомври, согласно Законот Законот за заштита на деца, додаваат од МТСП.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

ДЗС: Досега се попишани 711 418 граѓани

Angela

Во тек е етапната исплата на августовските пензии

Angela

Оружје и муниција пронајдени во канта за отпад пред двор на скопјанец

Angela