EXCLUSIVE MK
Наука - новости ТЕХНОЛОГИЈА

Гугл мапс ќе го бележи нивото на улично осветлување

Гугл работи на нова опција за апликацијата Гугл мапс, што може да значи поголема безбедност на корисникот.

Се работи за показател за лошо и подобро осветлени улици, за корисниците кои се движат пешки. Новата функција се наоѓа во кодот на бета-верзијата на Гугл мапс што покажува дека ќе биде достапна за корисниците.

Програмата ќе ги нагласи добро осветлените улици со жолто.

Кога новата опција ќе биде достапна за широка употреба – засега не се знае, ниту пак, како точно Гугл ќе ги собира податоците редовно и навреме.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Збунувачки и малку познати суеверија за ѕвездите

Angela

Не е сеедно! Дали е подобро да имате БЕЛИ ИЛИ ЖОЛТИ СВЕТЛА на фаровите?

Angela

„Фугаку“ е најбрзиот суперкомпјутер на светот

Angela