EXCLUSIVE MK
Шоу биз

Дино Мерлин: Никогаш не сум изјавил дека Србите се болни а болните треба да се посетуваат

Дино Мерлин во интервју за „Курир.рс“ одговори дека во текот на војната  никогаш не рекол дека „Можеби треба да одите во Белград затоа што Србите се болни, а болните треба да се посетат“, и оти ќе дојде до Белград кога ќе биде срамнет со гранати.“

Тој објасни дека за овие лаги постојат и судски одлуки и тоа од Апелацискиот суд во Белград.

 Мноштвото вакви и слични срамни и понижувачки клевети и навреди против мене морав да ги побијам на суд. Вишиот суд во Белград, по петгодишно судење, донесе правосилна пресуда со број П3. 340/15 од 12 февруари 2020 година потврдено од Апелациониот суд во Белград Во образложението судот, меѓу другото, го заклучи следното: „Не е дозволено на Дино Мерлин да му се припишува фраза за болни Срби, како и да се опишува  како личност која се прославила со своите антисрпски ставови, имајќи предвид дека во судската постапка не е утврдено дека Дино Мерлин некогаш дал изјави кои би претставувале фактичка основа за ваквите заклучоци.Поаѓајќи од утврдените факти дека објавените информации се нецелосни, непроверени и затоа невистинити, судот Ставот е дека овие текстови се објавени со цел да се создаде непријателство кај публиката .

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Се испружи на подот и легна на земјата – Ана Николиќ ги шокираше следбениците на Инстаграм, оваа фотографија не се „чува“ ниту во приватната архива (ФОТО)

Angela

ФОТО +18: Хајди Клум позираше топлес во танга и со зајачки уши на Велигден

Angela

ЕВРОПА ГЛЕДАШЕ ВО НЕЈЗИНОТО ДЕКОЛТЕ – која е Хана, вистинската ѕвезда на Евровизија? (ФОТО)

Angela