EXCLUSIVE MK
Македонија НАСЛОВНА

ДОЗВОЛЕНО Е ФРЛАЊЕ „БОМБА“ И „ЛАСТА“ – тетовските затвореници имаат базен, директорот вели дека тоа е утеха за нивните семејства (ВИДЕО)

И оваа година во затворот во Тетово е отворена летната сезона.

Затворениците имаат базен, а директорот на тетовскиот затвор Ќефаил Хавзију најави дека овие објави не ги прават за рекламирање дека е добро во затворот, туку да ги утешат членовите на семејствата.

„Овие објави не ги правиме за рекламирање и за да намамиме некого дека вака е добро во затвор, далеку од тоа мислење, туку за да ги утешиме членовите на семејството дека секторот за ресоцијализација работи секојдневно со нивните роднини, со едукативни методи кои по напуштање на затворот бидете подготвени и ресоцијализирани да продолжат со нормалниот живот со своите семејства кога ќе ја напуштат оваа институција, организираат часови за разни кривични дела, приредуваат и спортски игри и натпревари.

Потсетуваме и на мислењето дека осудените не само што се казнуваат туку и имаат нивните законски права,каде што воспитувачите работат со нив прво за да се прилагодат од почетокот на реченицата на правилата на куќниот ред како и да се ресоцијализираат и да се подготват по завршувањето на реченицата за да се покајат за направените грешки за да не бидат повеќе повторувачи. на делата и да го продолжат нормалниот живот со своите семејства, бидејќи во животот секој може да згреши“, напиша Хавзију.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Прележавте коронавирус? Овие намирници ќе придонесат за побрзо закрепнување на белите дробови

Angela

Што стилот на расправање говори за вашата врска?

Angela

Се ожени фудбалерот Дарко Велковски – невестата смени два фустани, но сите гледаа во овој гостин на свадбата, младоженците „паднаа“ во втор план (ФОТО)

Angela