EXCLUSIVE MK
Љубов и интима ЗАБАВА НАСЛОВНА

Доказ за вечна љубов: На која рака треба да го носите вереничкиот прстен, а на која бурмата?

Веренички и венчален прстен традиционално се носат како доказ за вечна љубов и ветување кон некого.

Сепак, многумина не се сигурни на која рака треба да ги носат, лева или десна.

Традицијата на носење прстени датира од антички Египет, античка Грција и антички Рим. И во тој период бурмата се носела на четвртиот прст од левата рака бидејќи се верувало дека на овој прст има вена која оди директно до срцето, а овој орган се смета за емотивен центар на телото.

Старите Римјани, наводно, ја нарекувале оваа вена „вен аморис“ (латински „вена на љубовта“). Но, подоцна било утврдено дека не постои вена која оди од четвртиот прст до срцето, но и покрај тоа оваа традиција опстанала до ден-денес, па прстените се уште се носат на истиот прст.

Ако не сакате да ја следите традицијата, не сте должни, се разбира. Но, тоа е еден од универзалните начини за другите луѓе да знаат дека сте зафатени.

Вереничкиот прстен го симболизира ветувањето за брак, а венчалниот само го зајакнува. За време на свадбената церемонија, вереничкиот прстен обично се пренесува на десната рака, па можете да го ставите венчалниот прстен на левата страна.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

За да бидат максимално задоволени, жените сакаат сексуалниот чин да трае подолго

Angela

Со ДНК анализа ќе се утврдува идентитетот на загинатите, телата се изгорени до непрепознатливост

Angela

„Песните од Тоше ми се во срце“: Кинезот Чонг ја посети Македонија и испеа неколку песни во чест на Проески

Angela