EXCLUSIVE MK
ЗАБАВА Занимливости

Еве што вашиот ракопис кажува за вас!

Дали знаевте дека вашиот ракопис и начинот на кој пишувате може да укажуваат на повеќе од 5.000 карактеристики на личноста? Големината на вашите букви, просторот помеѓу зборовите, облиците на вашите букви и многу повеќе може да значат различни карактеристики кои кажуваат многу за вас.

На пример, ако пишувате со заоблени букви, тоа може да значи дека сте креативни и уметнички.

Додека ако пишувате со остри букви, тоа може да значи дека сте интензивни и љубопитни.

Ракописната анализа (позната и како графологија) може дури и да се користи за откривање лаги и откривање на можни здравствени проблеми.

Големината на вашите букви

Големи букви: Вие сте друштвени, ориентирани кон луѓе, отворени и сакате внимание. Исто така, може да значи дека сте секогаш во центарот на вниманието и честопати се преправате пред другите дека сте полни со самодоверба.

Просечни букви: Вие сте флексибилни.

Мали букви: Вие сте срамежливи или повлечени, студиозни, концентрирани и педантни.

Растојание помеѓу зборовите

Широко: Уживате во слободата и не сакате да бидете оптоварени.

Тесно: Не поднесувате да бидете сами. Имате тенденција да ги натрупувате луѓето и да бидете нападни.

Наклон

Без наклон: Не дозволувате емоциите да ве совладаат. Имате тенденција да бидете логични и практични.

Наведнување надесно: Отворени сте за нови искуства и уживате во запознавање нови луѓе.

Коси лево: Имате тенденција да чувате се за себе и генерално сакате да работите зад сцената. Ако сте десничари и ракописот е навален налево, можеби изразувате бунт.

Облик на збор

Заоблени букви: Вие сте креативни и уметнички наклонети.

Остри букви: Вие сте поагресивни, поинтензивни, многу интелигентни и љубопитни.

Поврзани букви: Вие сте логични, систематски и донесувате внимателни одлуки.

Притискање на хартијата додека пишувате

Голем притисок: Посветени сте и работите ги сфаќате сериозно. Ако притисокот е премногу, вие сте склони кон напнатост и можете брзо да реагирате на критики.

Лесен притисок: Вие сте чувствителни и покажувате емпатија кон луѓето, но имате и недостаток на виталност.

Брзина на пишување

Ако брзо пишувате: Нетрпеливи сте, не ви се допаѓа одложувањето или губењето време.

Ако пишувате полека: Вие сте поорганизирани, по методични и понезависни.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Доказ за вечна љубов: На која рака треба да го носите вереничкиот прстен, а на која бурмата?

Angela

Дали бројот на куќата може да биде извор на тага и страдање во домот ?! Проверете кој е ВАШИОТ!

Angela

7 занимливи факти за Месечината

Angela