EXCLUSIVE MK
Медицина НАСЛОВНА

Ендодонтската терапија е дизајнирана да спаси заб!

Зачувувањето на природниот заб во услови кога тоа е можно е најдобрата опција за секој заб!
Што е Ендодонтски третман?

Ендодонцијата е гранка на стоматологијата која се занимава со внатрешноста на забот-забна пулпа, коренот, нервите и околното ткиво.

Ендодонтски третман ги опфаќа сите постапки на поправка и третман на заб во кој пулпата (забниот нерв) е оштетена било поради траума или инфекција. Оваа постапка му овозможува на забот да продолжи да функционира во устата, заедно со преостанатите заби и покрај тоа што повеќе не е витален (жив).

Ендодонтската терапија е значајна затоа што е дизајнирана да спаси заб, кој инаку би требало да се отстрани.

Болница Неуромедика ги следи современите трендови и најновите техники за секој третман успешно да биде завршен. Оваа процедура е достапна кај нас и се изведува безболно и успешно.
Јавете се да резервирате термин на телефонскиот број 13 301. Работиме 24/7. Или пак резервирајте термин онлајн на www.neuromedica.com.mk

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Еве зошто е добро да водите љубов со музика!

nenad

Паѓа увозот на половни возила – рекорден број на нови возила

Angela

Концептот за дигитална трансформација е усвоен од Владата, наскоро електронски лични карти

Angela