EXCLUSIVE MK
ВЕСТИ Македонија НАСЛОВНА

Железничкиот сообраќај делумно прекинат поради штрајк

Поради неисплатен втор дел од платата за февруари, како и неисплатен надоместок за ноќна работа на кондуктерите, вработените во „Железница транспорт“ објавија бојкот додека не им се исполнат барањата.

Воедно, преку своите претставници, тие побараа зголемување на платите, преку зголемување на вредноста на бодовите за пресметка.

Притоа, се бара зголемување на вредноста на бодот за 30%, како и вработување на 40 машиновозачи.

Поради бојкотот, не тргна возот од Скопје за Битола во 14:30 часот.

Photo by Johannes Plenio on Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

На секоја цигара ќе има предупредување за опасностите од тутунот- оваа земја прва ги воведува ознаките

Angela

Ерогени зони кај мажите

Angela

Анѓелка Прпиќ избра УНИКАТНО име за својата ќерка, еве во какво креветче ќе спие новороденчето

Angela