-Вистина е, се обидов да се самоубијам. Никогаш во животот не сакам да лажам. И кога бев мала не лажев за оценките и кога добивам единица. Човек се чувствува добро кога ја зборува вистината. Тоа се случи во Париз, ми беше многу тешко. Моето дете тогаш имаше три години… Немав преголема причина да си го скратам животот, мислам дека беше 1967 година. Лежев, ја гледав секоја линија на таванот, барав пајажина и ги собирав темните мисли. Како автомат, како робот, скокнав и барав лекови. Тогаш бев страшно глупава, сега ми е смешно… Среќа што до вратата дојде моето дете, но јас веќе ги испив апчињата. Брзо отидов во болница, но за среќа таа беше во близина… – изјавила Кесовија.