EXCLUSIVE MK
Исхрана

За да спречите болести- штo не смеете да правите после јадење

За да спречите болести, после јадење никако немојте да ги правите овие 4 работи:

1.Не пијте чај – киселината во чајот создава проблеми кај протеините во храната и може да предизвика проблеми со желудникот.

2. Не јадете овошје – иако е многу здраво, не јадете го веднаш по јадењето, бидејќи ќе го продолжи времето предвидено за храната да дојде до цревата и ќе го надуе вашиот стомак.

3. Не капете се – за храната да се свари, на желудникот му е потребна крв. При капењето се случува спротивното, крвотокот се преусмерува кон дланките и стапалата, а со самото тоа се успорува и варењето.

4. Не одете на прошетка – луѓето велат дека после јадење треба да се нарават 100 чекори и дека ќе доживеете 100 години. Но, доколку шетате веднаш по јадењето ќе ги спречите ензимите за варање да ги искористат минералите и витамините од храната која сте ја изеле.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Овошни плодови за хидрирано и здраво тело

Angela

Аргументи за и против: Готвен или свеж спанаќ?

Angela

Омилена храна на светските лидери

Angela