EXCLUSIVE MK
ВЕСТИ Економија НАСЛОВНА

Зголемени трошоците во градежништвото за нови станбени објекти

Трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување во второто тримесечје од 2021 година се повисоки за 6,5 отсто во споредба со првото тримесечје, соопшти Државниот завод за статистика.

Трошоците за материјали се зголемени за 8,1 процент, а трошоците за вработените за 3,2 отсто.

Во второто тримесечје од 2021 година, во споредба со второто тримесечје од 2020 година, трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се повисоки за 12,5 отсто, трошоците за материјали за 13,7 и трошоците за вработените за 9,9 отсто.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

ВТОРНИК ПО ДУХОВДЕН Е ТЕЖОК ДЕН – денес ова ставете го во џеб или паричникот за да имате среќа и бериќет преку целата година!

Angela

Само за мрзеливите: трикови за вашата кујна секогаш да биде блескава

Angela

НА ВЕЛИГДЕН ПРИКОВАН ЗА КРЕВЕТ – Дарко Лазиќ не може да стане, неговата девојка му ги преврзува раните (ФОТО)

Angela