EXCLUSIVE MK
ЗАБАВА Занимливости

Значењето на ЦВЕЌИЊАТА во букетот:

Одамна е познато дека цвеќињата имаат свој „јазик“ и кога им ги даваме на другите, можеме да го искористиме за да пренесеме суптилна порака.

Во текстот, ќе го претставиме значењето на основните бои на цвеќињата, за да ви помогнеме да направите букет со посакуваната порака.

Значење на боите на цвеќињата

Црвена боја: Црвените нијанси најчесто се поврзуваат со чувството на вистинска љубов и страст, тие исто така можат да се користат за изразување почит, желба и храброст. Црвените рози се класика со која нема да погрешите, а повеќето луѓе ги избираат кога сакаат да ги изразат своите најдлабоки чувства.

Розова боја: Нежните розови нијанси зборуваат за нежност, среќа и љубов. Романтична цветна боја, која исто така е симбол на грациозност и невиност.

Сина боја: Нијансите на сино носат ведрина, отвореност и мир. Ако испратите некому цвеќиња во оваа боја, му давате знак дека треба да го намали темпото и да си дозволи да се опушти и да се ослободи од стресот.

Бела боја: Може да укаже на почит, понизност, чистота и невиност, додека во исто време може да изрази сочувство со ужалените во случај на смрт. Во зависност од видот на цвеќето што ќе го одберете, букет бели цветови може да биде смел и брилијантен, но исто така и деликатен и суптилен.

Жолта боја: Синоним за среќа и радост. Оваа боја симболизира силни врски и пријателства, успех и гордост. Радоста е исто така едно од главните значења, бидејќи е едно од чувствата што се вели дека предизвикува жолта боја, наспроти мнозинското мислење поврзано со жолтите рози (многумина ги сметаат за симбол на љубомора).

Портокалова боја: Оваа боја е храбра, страсна и полна со живот, па затоа не е чудно што цвеќињата во оваа боја говорат за ентузијазам, возбуда и изобилство.

Зелена боја: Го означува оптимизмот на обновата, пролетта и младоста. Зелените цвеќиња во букетот исто така изразуваат желби за добро здравје.

Виолетова боја: Се смета за кралска боја, бидејќи симболизира достоинство, традиција и успех, а букет со виолетови цвеќиња може да биде симбол на восхит и обожување.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Ракописот од „Bohemian Rhapsody“ продаден за 1,6 милиони евра

Angela

Шабан го убија два часа откако проговори за врската со Цеца (ФОТО)

Angela

Неверојатни факти за Сонцето

Angela