EXCLUSIVE MK
Занимливости НАСЛОВНА

Интересни факти за животните: Зебрите не можат да заспијат ако се сами

Без разлика на тоа дали сакате животни или не, овие работи ќе ви дадат насмевка на лицето и ќе ви го направат денот позитивен, а некои и ќе ви ја допрат душата или можеби ќе ве растажат…

1. Било кое животно или човек кој пајчето ќе го забележи во првите 10 минути од раѓањето го гледа како своја мајка.

2. Малите кафеави глувци будни се само 4 часа дневно, а останатите 20 часа ги поминуваат во спиење.

3. Малите слончиња ги цицаат своите сурли онака како што малите бебиња ги цицаат своите палци.

4. Ако волкот се одвои од својата глутница тој никогаш повеќе нема да завива.

5. Мушичките кои често ги имаме во домот можат да зујат само во ф-дур. Не е ни чудно што толку не иритира нивниот звук.

6. Дабарите постојано мораат нешто да грицкаат, бидејќи нивните заби никогаш не престануваат да растат.

7. Мравките не можат да спијат, но дремнуваат два пати дневно по 8 минути.

8. Лемурите кои мирисаат најнепријатно неминовно стануваат водичи на групата.

9. Зебрите не можат да заспијат ако се сами.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Земјотреси ја тресат утринава Македонија

Angela

ВЕЧЕРВА ПОГЛЕДНЕТЕ КОН НЕБОТО – првата среда по Велигден има посебна моќ, еве што треба да направите кога ќе се смрачи

Angela

Лавот да ги провери информациите кои ги добива, Близнаците окупирани со приватни обврски

Angela