EXCLUSIVE MK
Астрологија НАСЛОВНА

Како ќе ни влијае ретрограден Плутон почнувајќи од 1 мај?

Од 1 мај до 11 јуни 2023 година нè очекува длабоко патување во нас самите. Плутон ќе го започне своето ретроградно патување на 1 мај во знакот Водолија каде ќе остане до 11 јуни.

Транзитот на Плутон во Водолија означува почеток на нов циклус. Некои дури го дефинираат како влегување во ерата на Водолија. Плутон во Водолија, исто така, најавува голем технолошки напредок, појасен фокус на заедницата и човештвото, како и духовен развој.

Сè што носи Плутон има своја светла и темна страна – старото умира, новото се раѓа и се случуваат трансформации. Плутон го симболизира издигнувањето од пепелта и со себе ја носи енергијата на моќна и длабока трансформација на колективно ниво.

Ретрограден Плутон исто така нè повикува да погледнеме наназад и да оцениме како нашиот живот се трансформирал почнувајќи од 23 март 2023 година и да се запрашаме како се променивме во текот на овој период.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Фотографија стара три децении: Еве како изгледала Дара Бубамара пред естетските корекции

Angela

ДЕНЕСКА Е СВ. АНА: Се празнува успението на мајката на Пресвета Богородица

Angela

Сите гледаа со часови во шлицот на Сања Кужет во финалето на „Ѕвездите на гранд“ и чекаа да покаже нешто повеќе, ваков фустан ретко кој се осмелува да носи (ФОТО)

Angela