EXCLUSIVE MK
ЗДРАВЈЕ Медицина

Кои се симптомите на рак на дебелото црево?

Ракот на цревата, инаку познат како колоректален карцином, го зафаќа дебелото црево. Кога клетките во телото почнуваат да се делат и се размножуваат на неконтролиран начин, тоа води до развој на рак.

Додека ракот на цревата е поверојатно да се развие во дебелото црево отколку во тенкото црево, може да се појави и рак на тенкото црево.

Кога клетките на дебелото црево стануваат канцерогени, тие можат да се шират на други делови од телото, како што се црниот дроб или белите дробови. Ова се нарекува напреднат рак на дебелото црево.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Родителите чуваат млечни заби, коса, па дури и папочна врвца како спомен

Angela

Брз и лесен летен рецепт за „паста ала зука“, фората е во тиквичките

nenad

Овие намирници најчесто предизвикуваат алергии

Angela