EXCLUSIVE MK
Автомобили ТЕХНОЛОГИЈА

Колку време може горивото да стои во возилото кое не се користи?

Многумина ги оставаат своите автомобили на паркинзи и гаражи со месеци без да размислуваат за гориво, но има рок на траење кој всушност истекува релативно брзо по купувањето.

Како што советува списанието HAK, бензинот и дизелот не треба да бидат во резервоарот повеќе од два до три месеци бидејќи по тој период ги губат своите својства и претставуваат потенцијална опасност за моторот.

Во биодизелот со кој се меша дизел гориво има бактерии кои по некое време почнуваат да создаваат наслаги од тиња, а можна е и корозија или затнување на системот за снабдување со гориво.

Моторот може да има проблеми со палење, движење, грубо работење во празно или губење на моќноста при забрзување.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Научниците во Израел создадоа модел на човечки ембрион, интернетот гори: Дали луѓе од лабораторија се следниот чекор?

Angela

Гугл мапс ќе го бележи нивото на улично осветлување

Angela

Имате стар телефон? Еве како и каде да го рециклирате

Angela