EXCLUSIVE MK
Убавина

Која е разликата помеѓу парфем и тоалетна вода?

Дали некогаш сте се запрашале која е разликата помеѓу парфемот и тоалетната вода?

Мирисот е директно поврзан со центарот за меморија во нашиот мозок. Значи, кога избираме парфем, избираме и по што ќе нè памтат другите.

Значи, не е изненадувачки што мирисот се смета за еден од најличните козметички производи. При избор на шише, има многу работи што треба да се земат предвид: тип, цена, мирисна нота, што сакаме и како одреден мирис се однесува на нашата кожа. Постојат многу варијабли, но едно е сигурно: постои голема разлика помеѓу парфемот и тоалетната вода.

Тоалетна вода и парфем

Клучната разлика е прилично едноставна. Имено, парфемот содржи поголема концентрација на мирис отколку тоалетна вода. Во светот на мирисите, чистиот парфем е најконцентриран и често е во цврста состојба. Потоа следува парфем вода, па тоалетна вода и конечно колонска вода.

Парфемот содржи од 15% до 20% миризливо масло, додека тоалетната вода содржи помеѓу 10% и 15%. Различни концентрации на истиот мирис можат да бидат исклучително суптилни, но прави значителна разлика помеѓу парфемот и тоалетната вода.

Покрај тоа, парфемот има повеќе димензии на мирис и често содржи повеќе видови. Во зависност од квалитетот на состојките, парфемот може да трае од три до пет години. Од друга страна, тоалетната вода го губи својот интензитет и во пакувањето и кога се нанесува на кожата.

Она што некои експерти го советуваат е да носите полесни ноти на тоалетна вода во текот на денот, а навечер да се одлучите за парфем.

Носењето мирис е фина и избалансирана уметност и додава сосема ново ниво на разиграност кога се изразувате без ниту еден збор!

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Необичен метод со обична четка: Ослободете се од целулитот во само неколку потези!

Angela

Маса за кафе која е инспирирана од геометриски форми

Angela

Лавица и божицa: Фан им порача на Јелена Карлеуша и Милица Павловиќ (ФОТО)

Angela