EXCLUSIVE MK
Медицина НАСЛОВНА

Кој тагува повеќе: мажите или жените?

Иако жените се убедени дека мажите се снаоѓаат веднаш по раскинувањето, па дури и пред тоа, и веднаш влегуваат во нови љубовни води, некои истражувања го побиваат тоа.

Излезе дека дамите можеби се почувствителни и потешко се справуваат со раскинатата врска, но тоа не значи дека мажите немаат проблеми кога раскинуваат со девојка / жена.

Така, на пример, истражувачите од Универзитетскиот колеџ во Лондон дошле до заклучок дека жените можат да чувствуваат посилна емоционална болка отколку припадниците на посилниот пол, но дека на мажите им треба многу повеќе време за да ја пребродат својата поранешна партнерка.

За време на студијата, истражувачите побараа од околу 5.000 луѓе од 96 земји да ја оценат менталната и физичката болка што ја почувствувале по раскинувањето, на скала од еден до 10. Резултатите покажаа дека жените емоционалното страдање го оценуваат со 6,84, а мажите со 6,58. Во случај на физичка болка, 4,21 беше во корист на дамите и 3,75 во корист на мажите. Сепак, на посилниот пол, како што покажува оваа студија, му треба двојно повеќе време за да го преброди раскинувањето.

– Со тоа го негиравме навреденото мислење дека припадниците на посилниот пол се цврсти карпи кои лесно можат да издржат сѐ и по пропаѓањето на една приказна, само да го продолжат својот живот. Напротив, на многумина од нив им се потребни месеци, дури и години, за да се вратат во нормала и да влезат во нова емотивна врска – се наведува во соопштението на научниците од Лондон.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

ДВА ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ ДЕНЕС ПОД РОЗОВА МЕСЕЧИНА – ќе имаат финансиско фијаско, додека емоциите ќе им експлодираат!

Angela

Уживајте и во моментите после секс, направете го доживувањето да биде целосно

Angela

ЛЕПА ЛУКИЌ СКРШЕНА ОД БОЛКА – пејачката доживеала трагедија на Велигден, останала без важна личност во животот

Angela