EXCLUSIVE MK
ЗАБАВА Занимливости НАСЛОВНА

Лоши навики на работа кои работодавците не ги толерираат

Иако поседувате одредено знаење и вештини за работата која ја вршите, сепак за некои работи нема да ве толерираат. Воедно, имајте во предвид да не оставаат впечаток на непрофесионализам.

Работното место, вашата работа, труд и залагање се клучни работи за добро вршење на секојдневни работни задачи.

Ако ја занемарите било која работа која е во описот на вашето работно место, вашите способности и знаења можат да паднат комплетно во втор план.

Овие навики се поврзуваат со непрофесионални личности, па ве советуваме што побргу да се ослободите од нив.

Користење на мобилен телефон

Целодневното користење на мобилниот и приватните разговори неретко се наоѓаат на списокот на забранети однесувања во бројни компании. Освен ако тоа не е поврзано со работа, ова однесување нема да му се допадне на ниту еден работодавец. Најдобро е да ги проверувате социјалните мрежи додека сте на работа само во итни случаи.

Оговарање

Ако сакате професионално да си ја вршите работата, како и тоа таква слика за вас да оставите пред колегите, држете се подалеку од сите врсти на оговарање. Трачарањето ја намалува продуктивноста, а имајте во предвид дека со тоа создавате и многу лоша работна атмосфера.

Неуредно работно место

Покрај тоа што оставате лоша слика за вас, неуредноста може да ви ја отежне концентрацијата. Неорганизираноста, односно расфрланите работи ќе ви одземат многу време, бидејќи постојано ќе морате да копате по работите за да го пронајдете она што ви е потребно.

Занемарување на кодексот за облекување

Многу компании си имаат свои правила за облекување. Ако е тоа случај и во вашата, тогаш дефинитивно треба да внимавате при изборот за тоа како ќе изгледате на работа. Невкусното облекување остава впечаток на непрофесионализам.

Постојано доцнење

Не постои личност на која не и се случило да задоцни на работа. Доцнењето е неизбежно, без разлика дали станува збор за сообраќајни гужви, лоши временски услови или некој приватен проблем кој мора хитно да биде решен. Сепак, постојаното доцнење спаѓа во лошите работни навики кои апсолутно и сметаат на сите ваши одговорни колеги, а посебно на работодавецот.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Интересни факти кои веројатно не ги знаете за машкиот оргазам

Angela

„Десетката“ на Меси ќе добие нов сопственик и тоа играч кого навивачите не го сакаат!?

Angela

Најстарата баба во Ирска го прослави 109-от роденден во автобус: Ова се нејзините два клучни совети за долг и добар живот!

Angela