EXCLUSIVE MK
ВЕСТИ Македонија НАСЛОВНА

МВР: Лични карти ќе може да се подигаат и во текот на викендот

Службите на Министерството за внатрешни работи (МВР) во општините каде во недела ќе се одржи вториот круг од локалните избори, ќе работат во текот на викендот и граѓаните ќе може да подигаат лични карти

Утре (30 октомври) од 9 до 16 часот ќе работат сите подрачни единици кои потпаѓаат под отсеците за управи работи при МВР Куманово, МВР Велес, МВР Охрид и МВР Тетово.

Од единиците под Отсекот во Штип ќе работат оние во градовите: Кочани, Берово, Делчево, Пробиштип и Свети Николе.

Од битолскиот отсек ќе работат единиците во: Битола, Ресен, Демир Хисар и Македонски Брод, додека во Скопје ќе има прием и издавање на лични карти во објектот на МРТВ.

Во недела (31 октомври) на денот на гласање ќе работат истите единици како и тие во сабота, со тоа што тогаш работното време ќе биде од 7 до 19 часот. Дополнително, тогаш во Скопје покрај во МРТВ, ќе бидат отворени и дисперзираните пунктови во Ѓорче Петров, Беко, Бутел и Драчево.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

КАФЕ НА СТАПЧЕ! Одличен освежителен десерт, на кој со задоволство ќе му се враќате, особено во топлите летни денови

Angela

Денеска се празнува „Огнена Марија“

Angela

Предлог закон за зголемување на износот на субвенционираниот студентски оброк

Angela