EXCLUSIVE MK
Љубов и интима ЗАБАВА

Најчестите грешки во кревет, многумина не се ни свесни дека ги прават

Без добра комуникација, паровите често имаат секс кој е како по сценарио или се повторува, без да задоволува.

Ова се најчестите грешки во кревет, а многумина не се свесни дека ги прават.

1. Непријатно ви е да разговарате за секс

„Многу парови се срамат да разговараат за секс поради нивните сексуални склоности и потреби. Без добра комуникација, паровите често имаат предвидлив секс, кој не ги задоволува“, истакнува Алекс Чинкс, лиценциран клинички психолог и сексолог.

2. Мислите дека сексот без оргазам не е добар

„Понекогаш оргазмот не треба да биде крајна цел. Сексуалното задоволство се доживува низ создавање желба, експериментирање со различни видови допир, игри и уште многу работи. Насочувањето исклучиво на постигнување оргазам може да доведе до емоционална неповрзаност“, вели Мелоди Ли, семејна терапевтка и експерт за односи.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Знаци дека сте во врска со вистинската личност

Angela

Се за неверството и неговите фази – дали нешто препознавате кај партнерот?

Angela

Реални митови за врската за кои треба да знаете

Angela