Водата по варењето на јајцата, покрај наводнувањето на растенијата во затворен простор, е многу корисна и за растенијата во вашата градина. Ако имате градина, задолжително штедете ја водата откако ќе ги сварите јајцата и нахранете ги вашите растенија.