EXCLUSIVE MK
Мобилни телефони

Ова е најмалиот телефон во светот

Ако досега не сте знаеле, Zanco е најмалиот мобилен телефон во светот.

Дијагоналата на екранот му е 1,2 сантиметри, резолуцијата на екранот 64х32, а целосната големина 46.7 мм х 21мм.

Може да сочувате 300 контакти и 50 СМС пораки, а батеријата може да трае 3 дена.

Доколку постојано зборувате на телефон, може да зборувате најмногу 3 часа континуирано.

Цената изнесува 35 долари.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Ова се новите „Pixel 6“ и „Pixel 6 Pro“

Angela

Гугл отстранува апликации од Play Store кои краделе лозинки од профили на Фејсбук

nenad

Најголем раст од 2017 година: „Snapchat“ со 293 милиони корисници на ден

Angela