Галење наместо апчиња за спиење

Ако се гушкате пред спиење, ќе бидете порелаксирани, олеснети и подготвени да заспиете. И тука помага ослободувањето на окситоцин, кое има смирувачки ефекти. Некои парови дури и заспиваат заедно.