EXCLUSIVE MK
Мобилни телефони НАСЛОВНА ТЕХНОЛОГИЈА

Овие нови опции штотуку пристигнаа на Messenger и Instagram

Откако им дозволи на корисниците да испраќаат пораки помеѓу апликациите на Фејсбук и Инстаграм на почетокот на годината, американскиот интернет гигант сега воведува повеќе новини.

Фејсбук само што овозможи да се поврзат групни разговорите помеѓу FBи Instagram, за да се овозможи подобра комуникација помеѓу двете популарни апликации.

Корисниците исто така ќе можат да ги видат контактите на Инстаграм во апликацијата Месинџер и ќе можат да ги поврзат директно од Месинџер до заедничка група за разговор, без да ја отворат апликацијата Инстаграм. И обратно.

За да може да се користи новата функција, потребно е однапред да проверите дали треба да ги ажурирате апликациите до најновите верзии.

Покрај заедничките групни разговори, кои се достапни за корисниците од 1 октомври, воведен е индикатор кој покажува кој член на групата во моментов ја пишува пораката.

Новината стигна и до самиот Инстаграм, кој сега има опција за објавување анкети во групни и приватни пораки, како и новата опција Watch Together, што овозможува заеднично Messenger и Instagram гладење на IGTV видеа на корисниците.

Од сето ова, корисниците на Messenger исто така ќе можат да користат нови теми.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Дарко Филиповиќ заработува повеќе пари од бизнисот отколку со пеењето: Пејачот целата заштеда ја инвестирал во ова – овој бизнис е тренд во поново време!

Angela

Пет измени за секој тим влезе во официјалниот фудбалски правилник

Angela

ТАЖНА ВЕСТ од Келн: Почина новинарот на кого му се слоши за време на финалето во ракометната ЛШ

Angela