EXCLUSIVE MK
Астрологија

Планетата на среќата Јупитер влегува во Бик – три знака ги очекуваат големи промени

Астрологијата открива што ни носи моќниот период кој започнува на 16 мај 2023 година.

Месечниот хороскоп за мај 2023 година носи возбудливи настани, но овој месец ќе забележиме посебен датум – 16 мај. Тогаш Јупитер, планетата на среќата, ќе влезе во знакот Бик и ќе остане таму до 25 мај 2024 година.

Јупитер е планета на проширување, раст и просперитет, додека Бикот е знак поврзан со богатството, стабилноста и практичноста.

Јупитер и Бик во комбинација значи дека луѓето со Јупитер во Бик ќе имаат тенденција да привлечат изобилство, финансиска сигурност и материјална благосостојба. Ќе имаат можност долгорочно да управуваат со парите и да постигнуваат долгорочни цели. Хороскопот вели дека треба да внимавате да не се врзувате премногу за материјалните работи и да не го занемарите духовниот развој.

Раковите и Рибите ќе го почувствуваат влијанието на овој Јупитер, но овој астролошки настан ќе биде најповолен за три хороскопски знаци.

БИК

Влегувањето на Јупитер во Бик укажува на среќни околности и можност да ги добиете животните можности што ги чекавте. Во следната година може да ви донесе заљубување, но и добри деловни можности. Време е за разубавување, а благодарение на харизмата што ја поседувате ќе успеете да добиете сè. Многу припадници на вашиот знак ќе стапат во брак во следната година.

ЈАРЕЦ

Планетата на среќата влегува во вашата петта куќа, па можете да очекувате проширување на вашето семејство. Доколку сте слободни, можете да очекувате интересно познанство на јавно место. Во следната година животот ќе ви биде позабавен, бидејќи повеќе ќе излегувате и ќе запознавате нови луѓе.

ДЕВИЦА

Нагласена деветта куќа со Јупитер во Бик укажува на можноста за долги патувања, но и можност за завршување на студии, дополнително образование или подобрување на вештините. Ова е идеален период да се запишете на курс кој ќе ви ги зголеми приходите. Исто така, ова е можност за духовен развој и запознавање со други култури.

МОЖЕБИ ЌЕ САКАТЕ ДА ПРОЧИТАТЕ И ЗА ...

Како секој знак покажува љубомора!

Angela

Овие 3 хороскопски знаци имаат најдобар стил! Дали сте меѓу нив?

Angela

Дневен хороскоп (23 август) понеделник

Angela